Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко не віддасть свої записи прокуратурі через "серйозні речі"

Вівторок, 11 квітня 2006, 12:46

Колишній депутат Олександр Єльяшкевич, який нещодавно повернувся з США, підтвердив, що екс-майор Держохорони Микола Мельниченко покинув Україну через загрозу його життю.

"Микола Мельниченко виїхав з України тиждень тому. Він перебуває за кордоном, до нього застосовують серйозні заходи безпеки. Я не все можу говорити, але достовірно знаю, що офіційно була підтверджена серйозна загроза його життю. Йдеться про дуже серйозні речі", - сказав він в інтерв’ю "Україні молодій".

На питання, які сили зацікавлені в тому, щоб переслідувати Мельниченка, Єльяшкевич зазначив, що це можуть бути "фігуранти плівок (Мельниченка), ті люди, які бояться, щоб процес по справі Гонгадзе проходив відкрито, які бояться інших кримінальних справ".

За словами Єльяшкевича, Мельниченко не збирається передавати оригінали записів в прокуратуру.

"Якщо Микола Мельниченко це зробить, я перестану його поважати. Тоді можна буде сказати, що злочинці через правоохоронців отримали докази, щоб знищити їх або пошкодити. Невже нам мало втручання Березовського в ці справи зі всіма його заявами, невже нам мало фальсифікацій записів?", - сказав він.

Записи ж, опубліковані "Українською правдою", на яких сам Мельниченко розповідає про свою співпрацю з Олександром Морозом та Євгеном Марчуком, Єльяшкевич назвав способом дискредитації інших записів майора.

Єльяшкевич також розповів, що під час виборчої кампанії до нього зверталися представники п’ятьох політичних сил з пропозицією внести його у свій виборчий список.

"У мене були запрошення й можливості для того, щоб взяти участь у цій кампанії. Але через низку факторiв я вирішив не балотуватись... Було п'ять запрошень", - сказав він.

На питання, від яких саме політичних сил надходили пропозиції, він відповів:

"Пропозиції надходили не публічно, тому я не можу розповідати про них громадськості. Візьміть приклад: умовно кажучи, хлопець запропонував дівчині вийти за нього заміж. Вона ввічливо відмовляє. Це ж буде негарно, якщо вона потім усім розповідатиме: "А я відмовила такому, такому і такому".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...