Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Омельченка не збулася ще одна мрія

Вівторок, 11 квітня 2006, 14:53

Київ програв Стамбулу в змаганні на звання "Європейська культурна столиця - 2010".

Про це у вівторок у Брюсселі на прес-конференції повідомив голова журі Джеремі Ісаакс.

Він нагадав, що в конкурсі на звання "Європейська культурна столиця - 2010" брали участь два міста, розташованих за межами Європейського Союзу - Київ і Стамбул.

"Обидва ці міста у своїх письмових презентаціях надали свої аргументи, які справили велике враження", - розповів голова журі.

Зокрема, за його словами, Київ "нагадав про історію міста, його красу, про зв'язки з іншими великими містами в Європі, а також про заходи культурного і театрального життя".

Разом з тим, як відзначив Ісаакс, Київ, у порівнянні зі Стамбулом, не дуже давно вступив у це змагання.

"Київ не дуже давно почав підготовку до цього конкурсу і представники Києва розповіли нам менше про культурні заходи 2010 року, ніж повинні були це зробити інші міста", - сказав він, додавши:

"Але вони передали нам дуже конкретні побажання міста - бути оціненим як жива частина європейської культури".

Відповідаючи на питання щодо причин, за якими Київ програв Стамбулу, голова журі завірив, що серед столиць, які брали участь у конкурсі, не може бути тих, що програли, тому що ці міста представили "свої ідеї, культурну спадщину і цінності".

"Київ програв за однією простою причиною: ми прийшли до висновку, що Стамбул у цій конкретній грі має кращі позиції", - заявив голова журі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування