Тимошенко і Янукович посперечалися перед журналістами, хто виступатиме останнім

Вівторок, 11 квітня 2006, 15:27

Юлія Тимошенко повідомила на нараді у президента Віктора Ющенка про намір ініціювати зміну системи голосування в новому парламенті.

Як розповіла сама Тимошенко, "ми запропонували ввести спеціальну систему голосування по відбитку пальця".

"Система повинна з'ясовувати, той депутат тисне кнопку чи не той. Не може бути, що, коли іде сесія, іде голосування, а в залі працюють три депутати-багатостоночники, які тиснуть на ті кнопки під камери телебачення, виставляючи на ганьбу всю Верховну Раду", - пояснила Тимошенко.

"Потрібно завершувати з соромом, коли депутати ходять до Верховної Ради тільки щоб продемонструвати свої костюми по 10 тисяч доларів", - додала Тимошенко.

Вона сказала, що заміна системи голосування "абсолютно нічого не коштує, це копійки".

Водночас Юрій Єхануров, який також був присутній на нараді у президента, не зміг сказати, чи буде змінено систему голосування у Верховній Раді: "Ці речі... Це не по моїй частині".

На питання, чи є в бюджеті на це кошти, він відповів: "Мені про це невідомо".

Тимошенко також повідомила журналістам, що БЮТ вимагатиме відділення влади і бізнесу у новому уряді.

"Наша політична сила поставила питання, що жоден міністр, жоден керівник комітету, жоден чиновник на високих посадах не може суміщати бізнес-діяльність і діяльність чиновника. Як свідчить історія, це призводило до значних перекосів", - пояснила Тимошенко.

Учасники наради у Ющенка одночасно дали пресі спільний брифінг. При цьому на початку відбулася запинка між Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем.

Тимошенко кличе Януковича до мікрофонів

Тимошенко запропонувала виступити Януковичу, на що він пропустив її уперед. Тоді Тимошенко знову відмовилася говорити перед Януковичем, а Мороз йому пояснив: "Вона хоче говорити в заключение".

"В заключении мы уже наговорились", - сказала Тимошенко і таки почала свій виступ перед Януковичем. Тоді ж, коли почав говорити лідер Партії регіонів, вона послухала його кілька хвилин, а потім пішла з брифінгу.

Коли Янукович говорив перед журналістами, невідомі, які перебували за парканом секретаріату президента, скандували "Разом нас багато – нас не подолати!" і "Ющенко – наш президент!"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...