Ющенко пообіцяв поважати Януковича

Вівторок, 11 квітня 2006, 16:46

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Верховна Рада нового скликання має в першу чергу ухвалити закони про президента, Кабінет міністрів і опозицію.

Про це він сказав після зустрічі з лідерами політичних сил, які перемогли на виборах до Верховної Ради, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко також висловився за доцільність ухвалення парламентом закону про держслужбу, щоб деполітизувати державні структури і розділити політичні та адміністративні посади.

Водночас президент наголосив, що чекає від депутатів ще четвертого скликання прийняття 26 квітня присяги призначених ним суддів Конституційного Суду.

Він закликав присутніх лідерів політичних сил обговорити це питання з їх представниками у парламенті для забезпечення відповідних рішень фракцій. Ющенко висловив переконання, що порозуміння у цьому питанні буде знайдено.

Він також висловив задоволення результатами зустрічі з лідерами політичних сил.

Під час розмови президент наголосив, що зараз, після завершення виборів, надзвичайно важливо, перш за все, об’єднатися навколо захисту національних інтересів України, незалежно від того, бачить себе та чи інша політична сила у коаліційній більшості чи в опозиції.

Він підкреслив, що опозиція в Україні, безумовно, завжди "буде поважатися".

Президент переконаний, що всі учасники зустрічі продемонстрували розуміння тих викликів, що стоять перед Україною, і свою спільну відповідальність за їх подолання. На його думку, наступна подібна зустріч має відбутися знову вже за короткий проміжок часу.

"До цієї зустрічі потрібно визначитися, як працюватиме нова Політрада у нових умовах, які склалися після парламентських виборів і після вступу в дію конституційної реформи", – наголосив Ющенко.

Президент зазначив, що зробив усе від нього залежне для конструктивного розвитку відносин між політичними силами та гілками влади під час виборчої кампанії, нині демонструє свою волю працювати як з коаліцією, так і з опозицією.

Він наголосив, що очікує від усіх учасників політичного процесу відповідних зустрічних кроків.

"Як президент я виступаю за посилення ролі Верховної Ради і буду конструктивно працювати на благо країни разом із Верховною Радою", – підкреслив він.

У розмові взяли участь Юрій Єхануров, Юлія Тимошенко, Віктор Янукович, Олександр Мороз, Адам Мартинюк.

На зустрічі також були присутні перші заступники голови секретаріату президента, Іван Васюник та Анатолій Матвієнко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування