Люди Литвина наскаржились на українські вибори ЄС, Росії і Китаю

Вівторок, 11 квітня 2006, 17:34

Представники низки політичних сил, які не потрапили до парламенту, –планують звернутися до Вищого адміністративного суду для оскарження рішення Центральної виборчої комісії про офіційні результати виборів.

Про це заявили лідери партії “Віче”, Народного блоку Литвина, Блоку Юрія Кармазіна, Блоку народно-демократичних партій та “Пора-ПРП” на прес-конференції у вівторок.

“Процес не закінчено, ми йдемо до Вищого адміністративного суду, для якого це, фактично, буде перше серйозне випробування”, - сказала лідер партії “Віче” Інна Богословська.

За її словами, згідно із законодавством, останній термін звернення до суду вибігає цієї суботи, 15 квітня. “Ми звернемося до суботи”, - підкреслила Богословська.

Як повідомив присутній на прес-конференції Юрій Кармазін, 10 квітня, коли ЦВК заявило про оголошення офіційних результатів виборів, комісія фактично порушила закон, оскільки не було закрито ряд судових проваджень, зокрема, у Луганській області, щодо виборів та підрахунку голосів на них.

Представник Блоку Литвина Олег Зарубінський повідомив, що надіслав листи з копіями протоколів з “мокрими” печатками, що, на його думку, свідчать про порушення під час підрахунку голосів, до посольств 31 країни: 25 країн-членів Євросоюзу, а також США, Канади, Японії, Китаю, Росії та Туреччини.

Богословська також підкреслила, що у випадку, якщо представникам цих партій не вдасться отримати позитивне для них рішення в Україні, вони звертатимуться до міжнародних судів.

Як відомо, 10 квітня ЦВК оголосила офіційні результати виборів, згідно з якими до парламенту потрапили 5 політичних сил - Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, блок “Наша Україна”, Соцпартія, Компартія.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування