Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УКРАЇНІ ОГОЛОСИЛИ ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

Вівторок, 11 квітня 2006, 17:35

У зв'язку з очікуваними сильними дощами можливий повторний ріст рівня води в річках і небезпека сходу мокрих лавин у Карпатах.

Про це попереджає український Гідрометцентр, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, 12-14 квітня в західних областях країни можливий повторний ріст води: на річках Закарпаття на 0,5 - 1,5 м (над поточними оцінками), у басейні Пруту, Сирети на 1-2 м.

У басейні Західного Бугу, Сяну 0,3-1,3 м. На притоках Дністру в межах Івано-Франківської обл. 0,5-1,5 м.

На рівнинних притоках Дністру, що формують бічну притоку до Дністровської водойми (Тернопільська, Хмельницька, Вінницька області) і у верхів'ях приток Прип'яті (Тернопільська, Хмельницька обл.) на 0,3-0,8 м.

Місцями можливе підтоплення сільськогосподарських угідь.

12-13 квітня на Ворсклі, поблизу Полтави, очікується проходження максимального рівня весняного водопілля величиною 860-870 см над нулем посту (фактичний рівень води станом на 8.00 ранку 10 квітня складав 854 см).

Зокрема, з перевищенням небезпечних позначок підтоплення низько розташованих садово-городніх ділянок на околицях міста.

12-14 квітня очікується подальший малоінтенсивний ріст рівня води в ріках басейну Прип'ять у межах Волинської, Рівненської областей.

Точніше на Прип'яті поблизу Любязі, Любишева, Стири (ділянка Луцьк-Млинок), Горині на ділянці Деражне-Дубровиця - на 10-15 см над поточними рівнями.

Буде продовжуватися затоплення сільськогосподарських угідь, а також підтоплення населених пунктів та угідь у Любшевському, Маневецькому районах (Волинська обл.), Заречнянському, Дубровицькому, Березнівському районах (Рівненська обл.).

12-13 квітня на українській ділянці Дунаю очікується утримання високих рівнів води на водпостах: Рени 515-520 см (над нулем посту), Ізмаїл 365-370 см, Вилкове 155-160 см.

Зокрема, з утриманням перевищення небезпечних позначок підтоплення території і господарських об'єктів Ренийського морського торговельного порту, Ізмаїлського консервного комбінату і рибного заводу, низько розміщених ділянок міста Вилкове.

12-13 квітня у високогір'ях Карпат збережеться небезпека сходу мокрих лавин.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування