Ющенко дав дуже розлогу відповідь про нового прем’єра Тимошенко

Середа, 12 квітня 2006, 12:46

Президент Віктор Ющенко заявляє, що готовий подати до парламенту будь-яку кандидатуру прем’єра, яку запропонує коаліція.

"В цілому, я не маю заперечень проти жодної кандидатури. Моя позиція буде формуватися не з точки зору моїх емоцій, а від того, наскільки ми матимемо чіткі відповіді в діяльності майбутньої коаліції", - сказав президент на прес-конференції у середу.

Він також додав, що питання призначення прем’єр-міністра вирішуватиметься після створення демократичної коаліції в парламенті.

На питання, чи готовий Ющенко на прем’єра Тимошенко, президент дав дуже розлогу відповідь, але просив повірити у його щирість.

"На подібні запитання, чи погоджуюсь я на прем’єра Тимошенко, Єханурова чи Іваненка не можна давати відповіді без розгляду питання, якою програмою ми керуємося, які цілі ми ставимо, для чого взагалі робиться коаліція", - сказав він.

За його словами, спочатку треба вирішити всі суперечні питання, які виникають в майбутніх учасників коаліції.

"Керуючись тим, що демократична помаранчева коаліція може складати 243 голоси, де, по суті, 17 голосів за особливого підходу по тому чи іншому питанню можуть цю коаліцію розірвати, то треба говорити, який перелік питань може її дестабілізувати", - сказав Ющенко.

"Друга частина домов повинна бути присвячена – що нас об’єднує, що ми маємо зробити за 365 днів, як ми став до СОТ, ЄЕП євроінтеграції, приватизації землі, реприватизації і ще багато питань, включаючи соціальний популізм", - зазначив президент.

"Все це на карту треба поставити", - додав він.

Ющенко також сказав, що в першу чергу має бути підписаний меморандум про створення коаліції, а потім політична угода, де мають бути визначені принципи її існування.

"Ні вліво, ні вправо, а тільки вперед – таке гасло має бути", - сказав він.

"Потім я буду готовий дати відповідь, кого з кандидатур на посаді прем’єр-міністра я підтримую", - додав президент.

Українська правда

Читайте також інші новини з конференції

ЮЩЕНКО ЗАЛИШИТЬ ІВЧЕНКА БЕЗ ДОРОГОГО "МЕРСА"

Януковичу пропонують роль щуки

Ющенко думає, що Вітренко освітлює правильну дорогу

Ющенко назвав умову, за якої перегляне газову угоду

Ющенко вимагає від депутатів віддати борг

Ющенко от-от покаже свої доходи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування