Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах доручить Семенюк контролювати російський флот

Середа, 12 квітня 2006, 16:45

Рада нацбезпеки й оборони ініціює створення підрозділу Фонду держмайна для контролю виконання зобов'язань України і Росії в рамках базових угод про перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.

Про це секретар РНБО Анатолій Кінах повідомив на прес-конференції в Сімферополі, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"...Прийнято рішення внести пропозицію щодо створення окремого підрозділу ФДМ, що буде відповідати за питання, які стосуються використання майна, що знаходиться в тимчасовому користуванні Чорноморського флоту на території Криму", – сказав Кінах.

За його словами, у результаті так званої дипломатії "без краваток" практично не виконуються умови і зобов'язання по базових угодах про перебування ЧФ Росії в Криму.

Крім того, відзначив Кінах, дотепер не проведена інвентаризація нерухомості і земельних ділянок.

"... Його (підрозділу) завдання – не інвентаризація, а забезпечення ефективного контролю, моніторинг виконання зобов'язань сторін... для того, щоб не виникала ситуація, що зараз склалася – нагромадження за останні роки великої кількості невирішених проблем", – заявив Кінах.

За його словами, інвентаризація земельних ділянок у Севастополі виявила 148 га землі, що знаходяться в тимчасовому користуванні ЧФ Росії, але ніде не зареєстровані.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2005 року Кабінет Міністрів доручив ФДМ і Міністерству оборони провести інвентаризацію майна, що знаходиться в користуванні Чорноморського флоту Росії в Криму, до 30 квітня 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування