"Еліта-Центр" об'єднала українців з росіянами

Середа, 12 квітня 2006, 19:13

МВС Росії разом із правоохоронними органами України проводить широкомасштабну операцію з розшуку і затримання двох підозрюваних у махінаціях з житлом.

Про це повідомили в Департаменті карного розшуку МВС Росії, передають "Новости Украина" з посиланням на РИА Новости.

Раніше керівництво МВС України звернулося до російських колег із проханням посприяти в розшуку і затриманні Олександра Волконського й Олега Шестака, підозрюваних в організації будівельної афери.

За даними правоохоронних органів України, підозрювані, протягом 2004-2005 років будучи посадовими особами однієї з великих компаній, під виглядом інвестування в житлове будівництво в Києві займалися збором коштів у фізичних осіб.

"У результаті підозрюваним вдалося заволодіти більше $100 мільйонами приватних осіб", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами,щодо розшукуваних судовими органами України винесена постанова про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

За даними МВС України, розшукувані вільно володіють декількома іноземними мовами.

Як найманці вони неодноразово брали участь у різних локальних військових конфліктах і мають спеціальний вишкіл. У своїй діяльності можуть використовувати фальшиві документи.

За словами співрозмовника агентства, до цієї операції, крім співробітників карного розшуку підключені й оперативники Департаменту економічної безпеки, оперативно-розшукового бюро номер один МВС РФ і російського бюро Інтерполу.

Співрозмовник агентства зазначив, що слідство також має у своєму розпорядженні дані про те, що підозрювані займалися подібною шахрайською діяльністю і на території Росії.

"У МВС Росії розраховують на допомогу громадян, що постраждали від шахрайських дій підозрюваних і можуть знати про їхнє місцезнаходження", - зазначив співрозмовник агентства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування