Януковича в коаліції не буде, але будуть невідомі члени

Середа, 12 квітня 2006, 20:28

Коаліція для створення парламентської більшості складатиметься тільки з трьох сил – "Нашої України", СПУ та БЮТ.

Про це заявив керівник юридичного департаменту "Нашої України" Роман Зварич на брифінгу по завершенню переговорів трійки, повідомляє сайт "Нашої України".

На запитання журналістів щодо ймовірності розширення формату більшості до чотирьох партій Роман Зварич зауважив: "Є директива, яка вже була висловлена двічі під час ради партії "Нашої України" та політради блоку: утворюється коаліція демократичних сил, яка складається з трьох політичних сил, не менше і не більше".

"Наша політична сила чітко висловилася щодо складу коаліції - це "Наша Україна", БЮТ та СПУ. Ні Безсмертний, ні Зварич, ні Єхануров персонально не можуть ні звужувати, ні розширювати цю диспозицію", - додав Зварич.

Він також повідомив, що новоприйнятий регламент Верховної Ради передбачає, що коаліційну угоду підписують не тільки керівники політичних сил, фракцій, які приймають участь в коаліції.

"Цей документ поіменно підписують усі депутати, які приймають участь у коаліції", - сказав Зварич.

"Єдиний Конституційний спосіб приєднатися до коаліції для депутатів тих фракцій, які не входять до більшості – це висловлення своєї політичної позиції під час голосувань", - сказав Зварич.

"Є питання, які об’єднують всю Україну, і за які голосують всі депутати", - сказав Йосип Вінський.
Згідно з регламентом, оприлюдненим на сайті "Нашої України", стати членом більшості депутат іншої фракції зможе, якщо за нього проголосують більшість членів загальних зборів, а за входження нової фракції повинні будуть проголосувати не менше як три чверті членів зборів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...