Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник Євросоюзу сказав про Україну зовсім не те, що подумали ЗМІ?

Четвер, 13 квітня 2006, 10:29

Голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозо не заявляв про неможливість вступу України до ЄС.

Про це йдеться в коментарі МЗС України, поширеному у четвер.

МЗС із здивуванням сприйняло повідомлення окремих ЗМІ, згідно з якими Баррозо, виступаючи у вівторок на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, нібито заявив про неможливість для ЄС запропонувати Україні будь-яку перспективу членства.

За інформацією МЗС, голова Єврокомісії, виступаючи перед депутатами ПА РЄ, недвозначно заявив, що "Україна є членом європейської сім’ї, і я вірю, що вона має європейське майбутнє".

Крім того, він наголосив на необхідності ближчих стосунків з нашою державою тому, що "ми [Європейський Союз] дуже прагнемо підтримати Україну та український народ".

Саме ці слова, з точки зору МЗС України, є найбільш важливими у згаданому висловлюванні, і українська сторона поділяє переконаність голови Європейської Комісії у європейському майбутньому України.

Водночас у своєму виступі Баррозо констатував, що "зараз немає умов для того, щоб ЄС запропонував нові перспективи членства іншим країнам", оскільки "для цього необхідна одностайність усіх країн-членів Європейського Союзу".

Україна сприймає ці слова європейського політика як такі, що продиктовані актуальною внутрішньополітичною ситуацією в Євросоюзі, і які, однак, жодним чином не заперечують відкриття перед Україною перспективи членства в ЄС в майбутньому, згідно зі статутними документами Союзу, зазначає МВС.

Україна переконана, що успішність нашої держави по здійсненню євроорієнтованих перетворень, як і прогрес ЄС у вирішенні внутрішніх проблем, неодмінно приведуть до політичного консенсусу стосовно членства України в Європейському Союзі, наголошується у коментарі МЗС України.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...