Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Великих акціонерів змусять вивернути кишені

Четвер, 13 квітня 2006, 11:36

Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку знову одержала право вимагати від хранителів розкривати інформацію про своїх клієнтів, що володіють більш ніж 10%- пакетів акцій.

Відповідне рішення днями було зареєстровано в Мін'юсті, повідомляє газета "Дело".

"Рівно через місяць після того, як цей документ набере чинності, власники великих пакетів акцій фактично не зможуть більше "ховатися" від держорганів" – пише газета.

"Справа в тому, що відповідно до нового рішення, банки і компанії, що надають депозитарні послуги, зобов'язані не тільки раз у квартал звітувати перед регулятором про великих власників акцій, але і надавати дані про зміну кількості цінних паперів на їхніх рахунках протягом трьох днів після здійснення кожної транзакції", - продовжує "Дєло".

Інформація має подаватися навіть у тих випадках, коли який-небудь акціонер збільшив свій пакет до 10% або навпаки — зменшив його.

Раніш уже було схоже рішення, але суд за позовом Правекс-банку скасував його.

Перший заступник голови правління банку Денис Басс поки не говорить чи буде банк знову подавати позов.

Утім, він стверджує, що таке рішення держкомісії позначиться на діловій репутації хранителів.

"Який сенс тримати папери в хранителя, якщо він не може гарантувати своїм клієнтам конфіденційність", — скаржиться Басс.

Незадоволені нововведенням держкомісії й у Професійній асоціації реєстраторів і депозитаріїв.

"Цей документ чомусь приймався кулуарно і не обговорювався з учасниками ринку", — говорить директор департаменту професійної діяльності ПАРД Владислав Басистий.

Крім того, учасники ринку стверджують, що "видно, ця інформація (держкомісії) необхідна для того, щоб контролювати розподіл акцій конкретних підприємств для того, щоб бачити всі можливості їхньої скупки", - пише "Дєло".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...