Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович подарує державі 30 мільйонів?

Четвер, 13 квітня 2006, 14:30

Партія Регіонів скоріше за все не буде претендувати на компенсацію витрачених на вибори коштів.

Таку думку висловив в коментарі газеті "Дело" член політради Партії регіонів Тарас Чорновіл.

"Ми виходимо з того, що бюджет дірявий, в ньому буде жорстке недоврахування коштів в доходній частині, тому повернення коштів партіям-переможцям хоч і логічний, але некоректний крок", - сказав Чорновіл.

Він не уточнив скільки партія витратила на виборчу кампанію, але запевнив, що вона вклалась в передбачену законодавством максимальну суму в 30 мільйонів гривень.

Чорновіл каже, що гроші всі партії отримають лише в 2007 році, бо в бюджет цього року їх не заклали.

"Зараз від нас залежить, чи буде повернення коштів переможцям виборчих перегонів закладено в бюджеті, чи ні. Якщо депутатська більшість настоїть на тому, щоб ці кошти повертались, то вони будуть повертатись в 2007 році усім політичним силам, що пройшли в парламент, незалежно від того, хочуть вони цього чи ні", - сказав Чорновіл.

"Коли у нас почався фактично економічний спад, виконувати таку норму (повернення коштів) буде соціально несправедливо",- додав він.

Керівник виборчого штабу Громадянського блоку "Пора-ПРП" Володимир Філенко не погоджується з Чорноволом і каже, що "це є гарним запобіжником для того, щоб зменшити кількість партій, що беруть участь у виборах".

"Витрати нашого блоку становлять десь близько 22 млн. грн.", - зізнається Філенко.

Він не вважає виплату компенсацій обтяжливою для бюджету, а норму закону вважає доцільною і не бачить сенсу понижувати відсоток голосів, який має здобути партія на виборах, щоб отримати компенсацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...