Мінтранс вирішив не так сильно підвищити ціни на проїзд у потягах

Четвер, 13 квітня 2006, 14:41

Залізничні квитки впродовж найближчих двох років подорожчають не більше ніж на 5-30 гривень у разі зміни тарифів на пасажирські перевезення.

Такий прогноз висловив Міністр транспорту та зв’язку Віктор Бондар, передає прес-служба міністерства.

Він також пообіцяв, що зміна ціни на залізничні квитки відбуватиметься "у спосіб, котрий жодним чином не позначиться на доступності поїздок для всіх соціальних верств".

За словами Бондаря, буде визначено крайні параметри підвищення тарифів та розроблено прозорий план їх зміни до рівня реальної собівартості не раніше 2008 року.

Бондар також зазначив, що Мінтранс та зв’язку вивчає можливість запровадження гнучкого плану регулювання тарифів впродовж року залежно від сезонного попиту на послуги залізниці.

Він повідомив, що наразі "не планується переглядати раніше встановлені пільги для всіх категорій громадян, що користуються залізницею".

В той же час він наголосив, що послуги українських залізничників сьогодні коштують удвічі дешевше, ніж у їхніх російських колег, та у п’ять разів, ніж у поляків.

Тарифи Грузинських залізниць, у порівнянні з пасажирськими тарифами "Укрзалізниці", вищі на 67%, Литви - на 133%, Узбекистану - від 53% до 208%, Казахстану - на 49%.

Він ще раз наголосив, що пасажирські перевезення на залізничному транспорті є збитковими. Лише за минулий 2005 рік збитки Укрзалізниці від пасажирських перевезень склали 2, 4 мільярда гривень.

Раніше Бондар заявив, що вартість пасажирських перевезень до 2008 року збільшиться на 100%

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...