Компанія, що зробила з Ющенка нациста, перемогла його нечесно?

Четвер, 13 квітня 2006, 16:49

23 березня Апеляційний суд Донецької області скасували рішення Ворошиловського суду про відшкодування рекламною компанією "Плазма" моральних збитків президенту Віктору Ющенку.

Наприкінці грудня 2003 року адвокати Ющенка довели, що саме "Плазма" на своїх рекламних щитах розмістила 31 жовтня того року зображення Ющенка в нацистській уніформі.

Тоді суд зобов’язав відповідача сплатити майбутньому президенту символічні 500 гривень за моральну шкоду, а директора "Плазми" – надіслати на адресу Ющенка листа з вибаченням за розміщення "недостовірної рекламної інформації".

Однак після цього судові виконавці так і не змогли добитися від рекламної компанії виконання рішення суду, пише газета "Без Цензури".

Адвокат Ющенка Валерій Фуйор вважає, що "це пов’язано з тим, що за "Плазмою" стоять дуже високі покровителі, які саме й були замовниками ганебних зображень та брутальних написів".

Сам же Фуйор дізнався про засідання Апеляційного суду Донецької області випадково.

За його словами, на той час у нього закінчився термін наданих колись Ющенком повноважень, і він за всього свого бажання не міг представляти інтереси президента.

На його думку, замовний характер скасування рішення Ворошиловського суду очевидний, "адже невідомо, яким дивовижним чином Апеляційному суду вдалося продовжити термін розгляду скарги рекламників".

"Ніякої критики не витримують зазначені аргументи про скасування попереднього судового рішення. Але тепер якщо навіть адвокати Ющенка вкладуться у встановлені законом терміни й подадуть касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду, їм дуже складно буде подолати вже прийнятий вердикт донецької Феміди", - зазначив Фуйор.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування