Тимошенко доведеться давати зарплати по 200 доларів і регулювати дитячу смертність

Четвер, 13 квітня 2006, 17:36

В програмних засадах діяльності парламентської коаліції буде визначено 50 першочергових завдань для нового Кабінету Міністрів на 2006 рік.

Про це повідомив перший заступник голови виконкому "Нашої України" Ігор Жданов, повідомляє прес-служба блоку.

Він повідомив, що 12 квітня поряд з зустріччю робочої групи зі створення коаліції проводилася зустріч експертів, на якій обговорювалися положення програмних засад діяльності майбутньої коаліції.

Реклама:

"Програмні засади діяльності коаліції демократичних сил будуть покладені в основу Програми дій майбутнього уряду. У них визначені 50 першочергових завдань нового Кабінету Міністрів на 2006 рік", - наголосив Жданов.

"Відповідно до цих положень, у Програмних засадах поставлені завдання забезпечити мінімальну зарплати на рівні не менше 505 гривень та встановити середню зарплату на рівні не менше 1100 гривень до грудня 2006 року.

При цьому середній розмір місячної пенсії не може становити менше 400 гривень. Перед новим урядом буде поставлене завдання забезпечити зниження коефіцієнту дитячої смертності з 10,1 до 8,5 відсотків.

ВІДЕО ДНЯ

Також коаліція має підготувати та ухвалити закони "Про Кабінет Міністрів" і "Про центральні органи виконавчої влади та забезпечити формування Конституційного Суду.

Окрім цього ставиться завдання про поступове впровадження адміністративно-територіальної реформи.

Перед урядом ставиться також завдання забезпечення зростання ВВП на рівні 7 відсотків, а промислового зростання - на рівні 9 відсотків, забезпечення та недопущення річної інфляції не більше 10 відсотків.

У якості першочергового завдання уряд має докласти зусиль для збільшення обсягу прямих іноземних інвестиції в економіку України до 20 мільярдів доларів.

"Щодо нафтогазового комплексу, необхідно забезпечити підписання міждержавних протоколів між Україною і Росією щодо довгострокового постачання газу в Україну та створення стратегічного резерву нафтопродуктів мінімум на 30 днів нинішнього року, 60 днів на ІІ половину 2007 року та зниження рівня енергоспоживання на 10%", - повідомив Ігор Жданов.

"У підрозділі "Україна та світ" ми наполягаємо на забезпеченні вступу нашої держави до СОТ вже у цьому році, - сказав він. – Окрім цього, має бути проведена інвентаризація майна ЧМФ РФ у Севастополі і Криму та підготовка нового механізму визначення орендної плати на ринкових засадах. Ми також прагнемо стабілізації ситуації на придністровській ділянці україно-молдовського кордону".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування