Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка просять створити перший випадок в історії

Четвер, 13 квітня 2006, 19:37

Президент України Віктор Ющенко може виступити гарантом коаліційної угоди між демократичними силами, як гарант Конституції.

Про це заявив лідер СПУ Олександр Мороз після підписання протоколу про принции створення коаліції.

"В даному випадку він є гарантом Конституції. Тільки в цьому сенсі він є гарантом підписання коаліційної угоди", - сказав Мороз.

При цьому Мороз зазначив, що сама процедура підписання та зміст - це предмет відповідальності політичних сил, які формують документ.

"Це перший випадок в історії України, коли взаємодія між ініціаторами створення коаліції і позиція президента є майже тотожними", - сказав Роман Безсмертний.

Він також звернув увагу на те, що пункти протоколу щодо формування програми, регламенту та розподілу сфер відповідальності повністю збігаються з позицією президента Ющенка.

"Ми всі домовились, що в основі документу буде програма президента "10 кроків..", яка також матиме подальше напрацювання. Ми будемо інформувати президента про хід формування документу", - сказав Безсмертний.

Мороз також повідомив, що СПУ, НУ та БЮТ рекомендували своїм регіональним партійним осередкам сформувати більшість у тих регіонах, де це дозволяють зробити результати голосування.

"В тих регіонах, де ми можемо втрьох сформувати більшість у місцевих радах, ми зорієнтували наші регіональні партійні організації відповідним чином", - сказав Мороз, додавши, що це є "одним з напрямків стабільності коаліції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...