Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни теж взялися перевіряти газові угоди з Україною

Четвер, 13 квітня 2006, 21:27

Держдума Росії готує парламентських запит Генеральному прокурору з вимогою перевірити договір між компаніями "Газпром" та "РосУкрЕнерго"

Як повідомляє радіо "Свобода", у січні російські парламентарі звернулися до Комітету власності із запитом про власника "РосУкрЕнерго".

ФСБ Росії, МЗС і Торгово-промислова палата офіційно відповіли, що не володіють інформацією, хто перепродає російський газ.

"Газпром" відмовився відповісти на запит, посилаючись на комерційну таємницю.

У той же час, секретар Ради нацбезпеки й оборони України Анатолій Кінах вважає, що пакет газових угод між Україною і Росією, підписаний 4 січня поточного року, вимагає істотного удосконалення.

"Безумовно, пакет газових домовленостей вимагає істотного удосконалення. Ще раз підкреслюю: не денонсації, а удосконалення", - заявив Кінах, слова якого цитує Ліга.

"Мова йде про те, що Україна бере на себе зобов'язання забезпечити транзит російського природного газу через свою територію до Європи, а це щонайменше 115-120 млрд. кубометрів", - відзначив він.

"А Росія, відповідно до підписаних угод, повинна взяти на себе зобов'язання постачань в Україну природного газу із Середньої Азії через свою територію", - додав секретар РНБО.

"Це має принципове значення. Дані угоди необхідно доповнити і затвердити, у тому числі, і на міжурядовому рівні" - сказав Кінах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування