Судний день для виборів настане в суботу

П'ятниця, 14 квітня 2006, 11:02

Вищий адміністративний суд призначив на 12:00 15 квітня засідання за скаргою блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція" на оголошення Центральної виборчої комісії результатів виборів Верховної Ради.

Про це Українським Новинам повідомила прес-секретар Вищого адмінсуду Марія Швенько.

За її інформацією, скаргу буде розглядати колегія з 5 суддів.

Прес-служба Верховного Суду повідомила Українським Новинам, що, відповідно до Кодексу адміністративного судочинства, рішення Вищого адміністративного суду може бути переглянуте у Верховному Суді тільки через виняткові обставини.

За даними прес-служби, в ситуації з позовом блоку Вітренко рішення Вищого адмінсуду може бути переглянуте у Верховному Суді, тільки якщо воно спочатку буде оскаржено в Європейському суді із прав людини і Європейський суд направить справу на розгляд Верховного Суду.

Прес-служба також нагадала, що зараз скарги щодо виборів розглядають адміністративні суди, а відповідно, якщо блок Вітренко паралельно позову у Вищий адміністративний суд подасть такий самий позов у Верховний Суд, то він однаково буде переправлений у Вищий адмінсуд.

Як повідомляло агентство, 11 квітня Вищий адмінсуд прийняв до розгляду скаргу блоку Вітренко на дії ЦВК зі встановлення результатів виборів Ради й у зв'язку із цим заборонив публікувати результати виборів Ради до завершення судового розгляду цієї справи .

Блок Вітренко набрав на виборах Ради 2,93% голосів і не подолав 3% бар'єр.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування