Російський олігарх хоче скупити українські облгази

П'ятниця, 14 квітня 2006, 12:20

Група компаній "Ренова", підконтрольна російському бізнесменові Віктору Вексельбергу, починає спробу скупити українські облгази.

Про це пише газета "Дело".

"Такі переговори про поглинання почалися. Вони в першу чергу націлилися на покупку "Донецькміськгаз", "Криворіжгаз", "Харківгаз" і "Дніпрогаз". Ці облгази через офшори контролюються одними людьми. Це ті ж, хто контролює готель "Прем'єр-Палас", — розповіла "Делу" особа, близька до переговорів.

За наявною інформацією, "Ренова Консалтинг" (входить у групу "Ренова") веде переговори про купівлю облгазів зі структурами, пов'язаними з депутатом російської Держдуми Олександром Бабаковим.

Облгази Олександра Бабакова офіційно належать декільком офшорним компаніям. Активами російського депутата в Україні керує відкрите акціонерне товариство "Українська інноваційно-фінансова компанія".

Андрій Шаповалов, голова правління ВАТ "Українська іноваційно-фінансова компанія", відмовився назвати "Делу" компанії, з якими велися переговори про продаж облгазів, однак і не спростував інформацію про факт таких переговорів.

"Не можу вам нічого сказати з цього питання",— сказав він. У Москві факт переговорів підтвердив на умовах анонімності співробітник групи "Ренова".

Цілком можливо, що Віктор Вексельберг має намір скупити й інші українські облгази, пише "Дело".

Артур Сомов, фінансовий директор компанії "Газтек", що контролює газопостачальні компанії "Житомиргаз", "Миколаївгаз", "Хмельницькгаз" і "Тисменицягаз", каже, що до них останнім часом також надходить "низка пропозицій про продаж".

Віктор Вексельберг — один з найбільших російських підприємців, що народилися в Україні (у Дрогобичі, Львівській області). Він є не тільки власником "Ренова", але й членом ради директорів "ТНК-BP" — другої за величиною російської нафтової компанії. Крім того, він займає посаду виконавчого директора з розвитку газового бізнесу ВАТ "ТНК-BP Менеджмент".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...