Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчуку висувають претензії на 100 мільйонів

П'ятниця, 14 квітня 2006, 12:41

У п'ятницю відбудуться збори акціонерів ВАТ "Нижньодніпровський трубопрокатний завод", який пов'язують з Віктором Пінчуком.

На зборах може бути розглянуто питання позову до підприємства канадської компанії Holden International Inc., повідомляють "Экономические известия".

3 квітня стало відомо, що канадська компанія Holden International Inc. подала позов до Міжнародного центру з вирішення судових суперечок при Американській арбітражній асоціації до НТЗ на суму більше 100 млн. доларів.

Підставою для позову послужило невиконання заводом умов контракту з організації виробництва і постачання коліс.

За деякими даними, відповідно до умов контракту НТЗ у 1997 році зобов'язався поставити за фіксованою ціною колеса, що були зроблені за технологією і дизайном компанії Holden International Inc., однак ці умови так і не були виконані.

У результаті позивач вимагає компенсації прямих витрат і втраченої вигоди, що він саме оцінює в більш ніж 100 млн. доларів.

Керівництво заводу в четвер заявило, що ця "судова суперечка не зробить істотного впливу на подальше здійснення підприємством комерційної діяльності".

На думку директора з фінансів і економіки НТЗ Олександра Находа, на даний момент менеджмент заводу не може визначити точну суму відшкодування з даної суперечки, а також сказати, скільки знадобиться часу на її врегулювання.

"Але навіть у випадку негативного результату, тобто визнання усіх вимог позивача правомірними, підприємство зможе покрити ці витрати і продовжувати операційну діяльність як суб'єкт, що господарює", - заявив Наход.

За його словами, інформація про судовий позов і оцінка можливих фінансових ризиків для НТЗ відображені в річному звіті, що буде найближчим часом наданий у Держкомісію з цінних паперів і фондового ринку.

Акціонерами заводу на 1 січня 2005 року були компанії Allied Steel Holding B.V. (23,88% акцій), ТОВ "Кувера" (9,9%), Blumberg Industries LLC (9,74%), Rosen Asset Management S.A. (9%).

Бенефіціантів цих компаній пов'язують з Пінчуком і його партнерами.

Канадська Holden International Inc., заснована в 1979 році, спеціалізується на бізнес-рішеннях для великих компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування