"Наша Україна" відмовилася від Тимошенко-прем’єра?

П'ятниця, 14 квітня 2006, 17:51

Президія ради партії "Народний Союз Наша Україна" підтримала проект протоколу щодо принципів створення коаліції за винятком пункту 6.

Про це заявив голова ради партії роман Безсмертний під час брифінгу у п’ятницю.

Як відомо, пункт 6 протоколу передбачає, що кандидатуру прем’єр-міністра пропонує та політична сила, яка набрала більшість голосів на виборах.

За його словами, рішення партії спричинене існуванням великої кількості варіантів меморандуму, в яких по-різному визначається процес призначення прем’єра.

"Це питання у кожному з цих документів розглядається по-різному. В одному з документів... написано про те, що кандидатура погоджується сторонами на основі консенсусного рішення. В іншому - що ця кандидатура погоджується попередньо з президентом. Ще в одному написано, що партія, яка набрала найбільше голосів, має запропонувати кандидатуру, а всі інші учасники не мають права вето", - сказав Безсмертний.

"А ще є документ, в якому написано, що партія, яка набрала найбільше голосів, пропонує кандидатуру, а всі інші мають право вето", - додав він.

Тому, за словами Безсмертного, під час підписання протоколу лідерами БЮТ та СПУ, він особисто вніс в документ останній пункт, в якому передбачається, що проект має бути схвалений політрадами усіх блоків-учасників переговорів.

"Я прийшов на засідання, не маючи права на шостий пункт, тому я наполіг на тому, щоб цей протокол був схвалений керівними органами партії. Я міг підписати тільки те, на що мені дала право політрада партії... Я мусив цей протокол підписати", - сказав він.

На питання, хто змусив його підписати протокол, Безсмертний відповів, що "пальці в двері" йому ніхто "не вставляв", "каленим залізом не катували".

"Треба було знайти той варіант, який би не закрив можливості створення коаліція", - сказав він.

Водночас, Безсмертний не виключив, що після відпрацювання регламенту протоколу, 6 пункт документу все ж таки буде розглянутий і, можливо, буде ухвалений "Нашою Україною".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування