Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишній соратник Тимошенко вважає, що Янукович теж нічого

П'ятниця, 14 квітня 2006, 18:09

Депутат Олександр Волков вважає, що оптимальною фігурою на посаду прем’єр-міністра є Юрій Єхануров.

"Я вважаю, що Юрій Іванович - це та кандидатура, яка б могла задовольнити всіх - і Юлію Володимирівну, і "Регіони", і всіх помаранчевих..." – зазначив Волков в інтерв’ю, опублікованому УНІАН в п’ятницю.

"Від добра добра не шукають. Після провалу Тимошенко уряд Єханурова все ж таки трохи вирівняв ситуацію. Що буде далі? Упоратися з тією кризою, яка чекає нас на енергетичному ринку, думаю, і Юрій Іванович сам, без широкої коаліції в парламенті не зможе", - зазначив Волков.

"Йому знову ж таки будуть потрібні посередники в непростих переговорах з Росією, а це можуть бути представники Партії регіонів..." – зазначив Волков.

Він також вважає, що Янукович "був би непоганий прем’єр". "Проте вважаю, що на це ніхто не піде з політичних міркувань. Тому що це обернеться загостренням політичної ситуації в країні", - пояснив він.

"Я все ж таки порадив би зробити м’який крок і на посаду прем’єра призначити людину, що задовольняла б усі політичні сили, які могли б сказати: ми не програли. Не наш, але й не їхній", - зазначив він.

Він також зауважив, що, якщо у членів коаліції з "Нашої України" є якісь застереження проти Тимошенко чи Януковича, "то давайте знайдемо таку кандидатуру, яка б не дратувала інші політичні сили, і щоб їх політичні амбіції були якось враховані".

"Бо якщо вони стоятимуть тільки на своїй кандидатурі – ось цей і ніхто більше, ну, то мине 60 днів, і Президент змушений буде підписати указ про розпуск парламенту – і правильно зробить", - додав він.

Він також вважає, що сенсу розпускати парламент - з метою змінити формат політичних сил у Верховній Раді - немає.

В той же час він зазначив, що "сьогодні спільнота сприймає президента як "демократично-пластилінового".

"Він дуже м’який, не може гахнути кулаком по столу, матом послати, як це робив Леонід Данилович - і до нього всі гуртом ішли на поклін. Моя думка - щоб заявити про себе як про людину сильну, президент міг би піти на рішення про розпуск парламенту", - зазначив він.

"Ось я дав вам термін, ви не домовились, і плювати мені на те, які будуть результати виборів! І розпускатиму стільки, скільки треба - поки не домовитесь і не зробите те, що сьогодні потрібно для об’єднання України і припинення політичного протистояння", - додав Волоков.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування