"Нафтогаз" не побачив недостачу газу, про яку розказують росіяни

П'ятниця, 14 квітня 2006, 18:26

НАК "Нафтогаз" заперечує факт скорочення поставок газу в Україну з боку RosUkrEnergo.

Про це повідомив "Українській правді" начальник управління по зв'язках із громадськістю "Нафтогазу" Едуард Занюк у п'ятницю.

"Це неправда. Станом на сьогоднішній день ніякого скорочення постачань імпортного газу в Україну не відбулося, і немає підстав говорити про зниження тиску на вході газотранспортної системи України".

Як відомо, російське видання "Время новостей" у п'ятницю повідомило, що RosUkrEnergo з 10 квітня на 50% знизило постачання газу в Україну через незадовільні розрахунки "Нафтогазу" за отриманий газ.

Водночас Занюк визнав, що існує факт боргу "Нафтогазу" перед російською стороною за поставлений природний газ.

"Однак це питання вирішується", - додав він.

"Одна з причин боргу, що ми купуємо газ дорожче, ніж продаємо, бо ціни встановлює НКРЕ", - зазначив Занюк.

Тим часом високопоставлений чиновник в уряді України припустив, що викид інформації про скорочення постачань газу в Україну компанією RosUkrEnergo є підготовкою до спроби одержати контроль над існуючою газотранспортною системою (ГТС) України або підвищити ціни на природний газ, що поставляється в Україну.

"Пройшов рік. І усе починається спочатку. Російська сторона почала активно готувати ґрунт для чергової спроби роздобути в керування газотранспортну систему або підвищити ціни на газ, що поставляється в Україну", - сказав він "Інтерфакс-Україна".

Заступник голови правління ВАТ "Газпром" (РФ) Олександр Медведєв днями в інтерв'ю українським ЗМІ підтвердив, що ціна на природний газ, який поставляється RosUkrEnergo з 1 червня 2006 року, може змінитися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування