Вітренко витратила 7 годин на телекамери і читання

Субота, 15 квітня 2006, 19:18

Засідання Вищого адміністративного суду за позовом Блоку Наталії Витренко "Народна опозиція" і Блоку Юрія Кармазіна до ЦВК продовжиться у неділю о 10.00.

Про це повідомив на засіданні суду в суботу головуючий, глава ВАСУ Олександр Пасенюк.

У суботу суд так і не приступив до розгляду позову по суті, оскільки розглядав цілий ряд клопотань, що надходили в процесі від позивачів.

Так, зокрема, блок Вітренко просив викликати в суд як свідка голову ЦВК Ярослава Давидовича, але суд відмовив у задоволенні цього клопотання, однак, по іншому клопотанню зобов'язав зажадати в ЦВК документи, що стосуються порядку денного, і стенограми засідання ЦВК 10 квітня, коли були оголошені результати виборів.

Також колегія суддів ВАСУ задовольнила клопотання блоку Кармазіна і зобов'язала ЦВК надати своє рішення з приводу зобов'язань окружних комісій із внесення змін у протоколи.

Усього було заявлено близько 20 клопотань з боку позивачів. Відповідачі не вносили ніяких клопотань.

Раніше Вітренко заявила клопотання про роз'єднання позовних вимог блоку, що стосувалися встановлення ЦВК результатів виборів і порядку встановлення ЦВК результатів виборів.

Суд виніс ухвалу, якою відхилив це клопотання, оскільки, як відзначив головуючий у суді, глава Вищого адмінсуду Олександр Пасенюк, ці позови повинні розглядатися разом, тому що їхні позовні вимоги стосуються встановлення результатів виборів.

Крім того, Блок Вітренко просив надати перерву в судовому засіданні для того, щоб ознайомитися з позовними заявами партії "Віче" і Блоку Кармазіна (виступають третіми особами на стороні позивача). Суддя Пасенюк задовольнив це клопотання і надав для ознайомлення сторонам 20 хвилин.

Перше засідання продовжувалося близько 7 годин.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування