Черновецький дорахував до 65, а Томенко хоче нові вибори

Понеділок, 17 квітня 2006, 10:34

Мер Києва Леонід Черновецький стверджує, що він має підтримку більшості депутатів Київради.

Як сказано у повідомленні прес-служби Черновецького, 65 депутатів Київради "готові працювати на благо киян і конструктивно співпрацювати з Черновецьким".

Черновецький також висловлює здивування повідомленням прес-служби БЮТ про створення більшості за участі трьох фракцій у Київраді на чолі з Віталієм Кличком.

"Особливо дивує зарахування прес-службою БЮТ до складу так званої "більшості" фракції Пора – ПРП у повному складі. Адже у п’ятницю, 14 квітня, четверо депутатів, які пройшли по списку цього блоку до Київради: Салій, Рудик, Шаломєєв та Череп – взяли участь у засіданні першої сесії Київради", - сказано у повідомленні.

Крім того, у прес-службі Черновецького підкреслюють, що "жодних підтверджень інформації про "збори" так званої "більшості", крім повідомлення самої прес-служби БЮТ, не існує".

"А невдалі спроби деяких осіб з фракції БЮТ у Київраді маніпулювати з достатньо простими числами, змушують замислитись, чи все у них гаразд з арифметикою?", - сказано у повідомленні.

Водночас депутат Київради від БЮТ Микола Томенко заявляє, що створення коаліції Партії регіонів, "Нашої України" та Блоку Черновецького – "це виклик киянам".

Про це він сказав, виступаючи на спільних зборах депутатів БЮТ, Блоку Віталія Кличка та Громадського активу Києва, повідомляє прес-служба Томенко.

"Об’єднання цих політичних сил – це ненормальність, яку наша команда обов’язково виправить. Тому міська коаліція демократичних сил "Справедливий Київ" у складі БЮТ, Блоку Віталія Кличка та ГАК покликана не допустити формування нової влади Києва шляхом домовленостей великого бізнесу", - сказав Томенко.

За його словами, головним завданням коаліції БЮТ, ПРП-Пори та ГАКу є зупинення корупційної моделі управління Києвом, а також повернення системи місцевого самоврядування в столицю.

"Одним з інструментів для виконання цих завдань наша команда бачить проведення повторних виборів київського міського голови", - зазначив Томенко.

Він звернув увагу на те, що за весь період новітньої історії столиці кияни вперше мають мера, який отримав на виборах трохи більше 30% голосів.

"Це вже - проблема суспільної легітимності нового мера Києва. І тому ми вважаємо, що повторні вибори зможуть вирішити і цю проблему також", - зазначив заступник керівника БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування