Волков не проститутка і водив Тимошенко додому

Понеділок, 17 квітня 2006, 12:51

Колишній соратник лідера БЮТ Юлії Тимошенко Олександр Волков вважає, що її оточення вимагало від неї, щоб він не балотувався у парламент.

"Я знав, що оточення Тимошенко поставило перед нею ультиматум - аби мене не було в списку БЮТ", - зазначив Волков в інтерв’ю, опублікованому в понеділок в УНІАН.

"Я зібрав своїх друзів, ми обговорили ситуацію й вирішили, щоб усе ж таки залишитися в політиці. Я заснував Інститут політичного аналізу та соціального прогнозу і робитиму те, що я вмію найкраще, – справу, якій я присвятив останні 15 років", - розповів він.

Причиною цього він вважає те, що соратники Тимошенко "просто злякались" його авторитету й професіоналізму.

Він розповів, що розійшовся у поглядах на ведення передвиборчої кампанії з командою на чолі з Бродським-Томенком.

"На одній із політнарад, де були присутні і Тимошенко, і я, Бродський закатав скандал Левенцю (Юрій Левенець – політолог, який давно працює з Волковим), коли той почав викладати своє бачення виборчої кампанії", - розповів він.

Волков також розповів, що на їхні пропозиції щодо передвиборчої кампанії Бродський реагував різко.

"Він висловлювався приблизно так: це все х..ня, на х... нам це потрібно, ми це все знаємо, у нас є Бєкєшкіна, нащо нам це слухати і витрачати свій час... Тоді Левенець сказав, що коли його думка як фахівця нікому не потрібна, то йому тут нічого робити", - розповів він і дода, що спочатку Турчинов їх підтримував.

"Потім під впливом Бродського, Томенка і Турчинова, який підключився до них пізніше, Юлія Володимирівна не встояла й була вимушена прийняти рішення про те, щоб залишити мене за бортом політичних процесів", - розповів він.

Волков також розповів, що сама Тимошенко виправдовувалась перед ним, проте з його словами, він на неї не ображений.

На питання, чому він робив ставку саме на БЮТ, він розповів: "Я не політична проститутка і не можу робити так – клявся одній, а одружився з іншою політичною силою".

"Усі пропозиції, які надходили від інших політичних сил, я сідав і обговорював з Юлією Володимирівною. І казав: Юлю, якщо є хоч маленький сумнів, то давай я піду за списком тієї чи іншої партії". - "Ні, в жодному разі - ти зі мною", - розповів він.

"Ще до президентських виборів у нас склалися відносини не лише як між політиками, а дуже теплі, людські стосунки, коли я вперше запросив її до себе в гості, познайомив з родиною", - розповів Волков.

За його словами, Тимошенко часто приїжджала до нього додому, у тому числі на дні народження.

"Навіть святкувала зі мною інавгурацію президента Ющенка. Ми сиділи, відзначали цю подію в ресторані "Егоїст", вона зателефонувала й спитала, де я. Вона відірвалася від святкування з командою помаранчевих і приїхала, аби святкувати з нами", - розповів він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування