Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко покличе до себе на каву Ахметова, Суркіса і Пінчука?

Понеділок, 17 квітня 2006, 14:27

Президент Віктор Ющенко закликав представників культури і духовності просити грошей у великих українських підприємців.

Як пише газета "Комерсант", у п'ятницю під час засідання Нацради з культури і духовності учасники скаржилися президенту про нестачу коштів. На це Ющенко вказав присутнім на неправильний підхід до проблеми:

"Не буває такого, щоб на ринку не було грошей! Гроші завжди є в достатній кількості, ї потрібно тільки вміти знайти", - сказав Ющенко.

Ющенко навів приклад, як улітку 2005 він запросив у Батурин найбільших бізнесменів для збору коштів, необхідних для відновлення гетьманського палацу.

Ющенко порадив перейняти його досвід. "Якщо взятися за справу, ми піднімемо і Херсонес, і Суботів, і Качанівку, і багато чого іншого", - упевнено заявив президент.

Голова Нацради з культури і духовності Микола Жулинський сказав Ющенку, що "готовий організувати зустріч з можливими спонсорами, але, ясна річ, тільки з вашою участю".

"До нас вони не прийдуть, а от якщо буде президент, то, звичайно ж, не зможуть відмовитися", - пояснив Жулинський. На це Ющенко, не коливаючись ні хвилини, погодився взяти участь у зборі пожертв і заявив про готовність скликати представників великого бізнесу.

Президент дав раді "тридцять днів" на організацію заходу і знову поділився особистим досвідом.

"Треба, щоб захід був якийсь цікавий. Вони (бізнесмени) не люблять просто в одному ряді сидіти. Треба, щоб розмова цікава була. Щоб і кава була, і інше", – посміхаючись, пояснив Ющенко.

Як відомо, нещодавно Ющенко взяв участь у презентації відновлення "Художнього Арсеналу", де були присутні Віктор Пінчук, Григорій Суркіс, власник Смарт-груп Вадим Новинський і співвласник "Привату" Геннадій Боголюбов. Президент закликав підприємців вкласти гроші в цей проект.

Торік Ющенко разом з Ринатом Ахметовим відвідав Софію Київську, у результаті чого, говорять, донецький підприємець погодився профінансувати реставраційні роботи на 15 мільйонів гривень.

Власники "Індустріального союзу Донбасу" на прохання Ющенка у 2005 році вклали у відновлення Батуріна 10 мільйонів гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування