Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чекає Єханурова, щоб знайти заміну Омельченку і Чупруну

Понеділок, 17 квітня 2006, 18:03

Президент Віктор Ющенко вважає, що в темі голови Київської міськадміністрації необхідно йти правовою дорогою, і сподівається вже на цьому тижні одержати представлення від прем'єр-міністра по цій посаді.

"Я думаю, на цьому тижні я одержу представлення від прем'єр-міністра по голові адміністрації Києва", - заявив Ющенко в інтерв'ю журналістам.

Президент підкреслив, що в цьому питанні необхідно йти правовою дорогою.

"Я розумію, які є бажання багатьох сил повернути київські вибори на круги своя, почати нові баталії, і для цього вже задумана низка проектів", - сказав президент.

"Я наполягаю на тому, щоб ми керувалися винятково правовими кроками. Відповідні рішення суду вже ухвалені. Відповідне засідання сесії відбулося. Далі йде процедура в системі Кабінету міністрів з подачі кандидатури і процедури її доведення під відповідний указ президента, як голови адміністрації Києва. Зараз ми знаходимося на цьому шляху", - додав Ющенко.

Як відомо, Леонід Черновецький, який переміг на виборах міського голови Києва, у п'ятницю на першому засіданні столичної міськради одержав посвідчення мера й офіційно став на посаду.

Після першого виступу як міського голови, Черновецкий з'явився в приймальні свого попередника Олександра Омельченка і заявив, що хоче зайняти свій кабінет, оскільки вже є мером.

Омельченко заявив, що має намір виконувати свої обов'язки на цій посаді доти, доки президент не підпише відповідний указ про його звільнення.

Мер столиці обирається шляхом загального голосування на виборах, а голову Київміськадміністрації призначає президент країни за представленням прем'єра.

Відповідно до закону про столицю, Київміськадміністрація виконує повноваження виконавчого органу Київради і є органом державної виконавчої влади, який очолює київський міський голова.

***

Водночас Ющенко сказав, що очікує від прем'єр-міністра представлення щодо голови Донецької обладміністрації.

"Я провів консультації з прем'єр-міністром з цього приводу і чекаю представлення від прем'єр-міністра", - сказав Ющенко, відповідаючи на питання, чи підпише він заяву про відставку голови Донецької обладміністрації Вадима Чупруна.

Як відомо, Чупрун написав заяву про відставку. За словами прем'єр-міністра Юрія Єханурова, Чупрун, який раніше працював послом України в Туркменістані, повернеться на дипломатичну роботу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...