Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські можновладці не їдуть в Україну, бо хворіють?

Вівторок, 18 квітня 2006, 11:14

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін переконаний, що товарообіг між Україною і Росією може вирости в два рази, а над літаком Ан-70 - продовжена спільна робота.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело".

Зокрема, на питання, чи можна називати відносини України та Росії стратегічним партнерством, Черномирдін відповів: "Що значить "можна"? Ми є стратегічними партерами. Росія й Україна - це найбільш близькі стратегічні партнери".

За словами посла торік товарообіг між Росією та Україною склав 23 млрд. дол., однак він особисто такою цифрою не вдоволений.

"Можливості Росії та України набагато перевищують нинішні показники. А мінімальні можливості товарообігу між Україною і Росією - не менш 50 млрд. дол. І це далеко не межа", - додав він.

У той же час Черномирдін погодився, що вихід Росії з програми виробництва Ан-70 – "процес неоднозначний".

На уточнення, поки заява про вихід від президента, прем'єра або міністра закордонних справ не пролунала, то Росія з програми виробництва Ан-70 не вийшла, Черномирдін відповів: "Так воно і є. Нікуди нізвідки ми не виходимо. Ми тільки заходимо".

На питання про те, що аташе з питань оборони РФ проігнорував запрошення міністра оборони України Анатолія Гриценка приїхати в Україну і переконатися у відсутності секретних в'язниць ЦРУ на території військової бази "Макаров-1", про що раніше повідомляв російський телеканал "Росія", посол відповів:

"Ну і що, що він (російський аташе) не приїхав? Напевно, він захворів. Що стосується подачі в суд на російський телеканал - ви ж журналісти, що ж, на вас у суд щоразу подавати?".

З приводу візиту президента РФ Володимира Путіна в Україну, підготовку якого МЗС Росії спростував, Черномирдін зауважив: "А що ви розумієте під "готується"? Усе розписано давно".

"Чекаємо, коли буде влада в Україні. Як тільки в Україні будуть сформовані усі владні структури, після цього обов'язково відбудеться візит Володимира Путіна", - заявив посол.

"Крім того, для нас дуже важливо, щоб почала свою роботу комісія, що очолюють наші президенти (комісія Ющенко-Путін). Уже рік, як працюють підкомісії дуже ефективно", - додав він.

За словами Черномирдіна, "тепер потрібно, щоб запрацював економічний блок, який очолюють прем'єри Росії та України".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування