Бензин подорожчає в травні?

Вівторок, 18 квітня 2006, 11:28

Після піврічної стабільності ціни на нафтопродукти почали підніматися вгору.

За останній тиждень, з 10 по 17 квітня, бензин А-95 на автозаправках подорожчав у середньому на 3 коп./л, а дизпаливо — на 4 коп./л.

"Компанії пов'язують цю тенденцію з ростом цін на нафту на міжнародних біржах, а експерти прогнозують подальше подорожчання палива, що може досягти 10% до кінця весни", - повідомляють "Экономические известия".

За даними консалтингової компанії UPECO, з 10 по 17 квітня бензин А-95 подорожчав у 14 регіонах, а його середня ціна досягла 3,82 грн./л.

"Ціни на дизельне паливо зросли в 16 регіонах у середньому до 3,53 грн./л. Найбільш стрімкий ріст на бензин А-95 був зафіксований у Рівенській області — на 9 коп./л за сім днів, а на дизпаливо у Вінницькій області — на 15 коп./л", - пише газета.

Прес-секретар концерну "Галнафтогаз" Олесь Прикордонний, сказав, що на ріст цін вплинуло також збільшення Росією експортного мита на нафту до рекордних $186,4 за 1 тонну.

Він додав, що ринок відчув подорожчання нафти ще в березні, коли почали рости оптові ціни, а роздрібний ринок відреагував на ці тенденції з запізненням.

Заступник директора департаменту по рекламі і зв'язкам із громадськістю компанії ТНК Ірина Ковальчук сказала, що в Україні сформовані запаси нафтопродуктів і на ринок постійно надходить імпорт, обсяги якого далі будуть тільки збільшуватися.

"Запасів нафтопродуктів — в якості стабілізуючого фактора — вистачить на найближчі кілька тижнів, а потім ціна на НПЗ і АЗС буде залежати від того, скільки коштуватиме для України російська нафта й імпортні нафтопродукти", - відзначила вона.

За даними компанії UPECO ринок пального стабільний, а росту цін варто очікувати в травні, коли повністю закінчаться запаси палива за старими цінами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...