ЄХАНУРОВ ХОЧЕ ШИРОКУ КОАЛІЦІЮ

Вівторок, 18 квітня 2006, 13:21

Прем’єр Юрій Єхануров виступає за проведення переговорів з усіма конструктивними силами щодо створення широкої коаліції.

Про це він заявив у понеділок в ефірі телеканалу “1+1”, повідомляє УНІАН.

“Переговори повинні вестись з усіма конструктивними силами, треба писати програму дій і намагатися, щоб її підписали якомога більше депутатів”, - сказав Єхануров і додав, що він виступає за створення широкої коаліції.

Він вважає, що програма дій має бути підписана трьома чи чотирма фракціями.

Відносно шостого пункту протоколу щодо процедури формування коаліції демократичних сил Єхануров зазначив: “Не везе шостому пункту”.

Він також нагадав, що є три варіанти меморандуму, і “Наша Україна” не розуміє, про який з них йдеться (у шостому пункті протоколу міститься посилання на меморандум про коаліцію демократичних сил).

Відносно кандидатури прем’єр-міністра Єхануров сказав:

“Ми проти роздачі посад. Ми за формування принципів, як буде працювати ця коаліція, що отримають люди в результаті її дій”.

За його словами “Наша Україна” прагне розписати дії влади, а також закони, які потрібно прийняти.

Торкаючись того, чи він особисто проти прем’єрства лідера БЮТ Юлії Тимошенко, Єхануров сказав:

“Хай вона покаже програму... нам треба буде колись теж йти на вибори, нам треба буде людям в очі дивитись, ми повинні знати, під чим ми підписуємось... що нас чекає попереду – знову конфронтація?”

Як відомо, раніше блок "Наша Україна", БЮТ та Соцпартія підписали протокол щодо процедури формування коаліції демократичних сил.

Цей документ передбачає, що проект угоди про коаліцію демократичних сил буде підготовлений робочою групою з представників політичних сил - учасників коаліції і буде парафований у перший день роботи Верховної Ради нового скликання, але не раніше складення присяги депутатами та формування фракцій.

Останній, 6-й, пункт протоколу говорить, що угода про коаліцію "готується на основі принципів, закладених в проект меморандуму про коаліцію демократичних сил".

Меморандум передбачав, що прем`єра пропонує та політична сила, яка набирає найбільшу кількість голосів.

Водночас голова ради “Нашої України” Роман Безсмертний повідомив, що президія ради "Народного Союзу Наша Україна" виступила за виключення шостого пункту протоколу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News