Нашоукраїнці придумали уряду завдання

Вівторок, 18 квітня 2006, 14:14

Програмні засади коаліції запропоновані "Нашою Україною" складаються з чотирьох підрозділів: "Людина та розвиток особистості", "Сучасна європейська держава", "Сучасна конкурентна економіка", а також "Україна та світ".

Про це у вівторок розповів під час прес конференції перший заступник голови Центрлаьного виконкому "Нашої України" Ігор Жданов, передає прес-служба НУ.

"До основних завдань, що прописані у підрозділі "Людина та розвиток особистості", належать розбудова громадянського суспільства, забезпечення свободи слова, культурно-духовних потреб, якісної освіти та науки, свободи віросповідання, сучасної медицини, безпечного довкілля, реалізація права на працю та гарантії соціального захисту", - сказав він.

Жданов також розповів, що підрозділ "Сучасна європейська держава" присвячений розвитку вітчизняної політичної системи, реформі державного управління та місцевого самоврядування, судовій реформі, протидії корупції та реформуванню Збройних Сил.

За його словами, розділ "Сучасна конкурентна економіка" охоплює розвиток сприятливого підприємницького середовища, вдосконалення регуляторної політики, поглиблення податкової реформи, впровадження високих технологій та інновацій, розвиток фінансової системи та фондового ринку, аграрного сектору, а також зовнішньоекономічні стратегії.

У підрозділі "Україна та світ" окреслені основні напрямки здійснення зовнішньої політики", - зазначив Жданов.

Він також розповів, що у сфері соціальної політики перед новим урядом стоять завдання забезпечення мінімальної зарплати на рівні не менше 505 грн., встановлення середньої зарплати на рівні 1100 грн., пенсії – 400 грн. до початку 2007 року.

Жданов наголосив, що даний документ є рамковим і є проектом для обговорення учасниками мабутньої коаліції.

"Ми чекаємо таких пропозицій від БЮТ та соціалістів", - зазначив він.

Жданов підкреслив, що Проект програмних засад діяльності коaліції направлений до відомих аналітичних неурядових організацій.

Зокрема, до Інституту економічних та політичних консультацій, Центру економічного розвитку та Центру Разумкова для надання експертних оцінок зазначеного документу.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування