Україна обіцяє не бити Росію ногами

Вівторок, 18 квітня 2006, 17:36

Україна практично готова до вступу до Світової організації торгівлі, повідомив перший заступник міністра економіки Сергій Романюк.

"У нас практично готове усе на 99%", - сказав він у ході гарячої лінії в Кабінеті міністрів у вівторок.

При цьому перший заступник міністра відзначив, що Україна буде прагнути вступити до СОТ раніше Росії, "тому що ми пройшли більший шлях (ніж Росія) по вступу до СОТ і чисто економічно зацікавлені бути першими".

Романюк підкреслив, Україна буде поводитися "абсолютно толерантно (стосовно РФ), розуміючи, що й Україні потрібно вступати до СОТ, і Росії".

"Ми не будемо висувати жодних умов", - підкреслив він. При цьому він не зміг назвати прогнозовані терміни вступу України до СОТ. "Прогнози - річ невдячна", - сказав заступник міністра.

Як повідомлялося, офіційний Київ планував вступити до СОТ до кінця 2005 року, однак не домігся поставленого завдання через відмову Верховної Ради ухвалити низки законодавчих актів і незакінчених двосторонніх переговорів, з яких найбільш проблемними були переговори зі США й Австралією.

Міністерство економіки в березні поточного року заявило, що Україна планує цілком завершити переговорний процес зі вступу до СОТ до травня 2006 року.

Міністр економіки України Арсеній Яценюк і торговельний представник США Роб Портман у березні офіційно підписали двосторонній протокол про умови доступу на ринки товарів і послуг у рамках підготовки України до вступу до СОТ.

Таким чином, до цього часу Україні залишилося підписати відповідні протоколи з Австралією, Киргизією і Китайським Тайпеєм. Протоколи вже підписані з 45 країнами-членами СОТ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування