Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент не може не призначити Тимошенко прем'єром?

Вівторок, 18 квітня 2006, 18:57

Підписання протоколу про створення демократичної коаліції не можна вважати остаточним рішенням.

Таку думку в інтерв'ю "Столичным новостям" озвучив один з лідерів блоку "Пора-ПРП" Володимир Філенко.

"Цей крок дає дуже серйозний шанс на формування помаранчевої коаліції. Але однозначно стверджувати, що вона буде, я б не поспішав", - зазначив Філенко.

"По-перше, формально вона може бути підписана тільки з початком парламентської сесії, а до цього ще не відомо, скільки води витече", - почав польовий командир Майдану.

"По-друге, сьогодні тільки ледачий не говорить про те, що Ющенко не дуже хоче, щоб Тимошенко стала прем'єром", - додав він.

"Він (президент) вважає її (Юлію Тимошенко) неефективним прем'єром", - пояснив Філенко.

На питання, чи припускає він, що в "Нашій Україні" може відбутися розкол, якщо Тимошенко все-таки стане прем'єром, Філенко відповів: "Я не думаю, що дійде до розколу".

"У "Нашій Україні" багато чого буде залежати від рішення президента. Це дійсно пропрезидентська партія, і почесний голова має в "НУ", умовно кажучи, контрольний пакет голосів", - зазначив польовий командир.

Філенко зізнався, що, "якщо чесно, то на призначення прем'єра дійсно повинна претендувати сила, що набрала серед учасників коаліції більше за всіх голосів".

"БЮТ переміг переважно завдяки тому, що Тимошенко тричі привселюдно заявила, що вона ні за яких обставин не підпише коаліцію з Партією регіонів", - вважає польовий командир.

"У той час як "НУ" чіткої відповіді на це питання не давала. Більш того, дала зрозуміти, що це можливо", - додав він.

На його думку, "у зв'язку з цим "помаранчевий" виборець буквально відреагував на заклик "не зрадь Майдан" і вирішив, що "НУ" швидше готова зрадити ідеї Майдану, ніж БЮТ".

"Президент не хоче Тимошенко, але не може її не призначити прем'єром. Президент, можливо, хоче коаліцію з "Регіонами", але не може її сформувати: якщо він це зробить, то залишиться повністю без електоральної підтримки", - резюмував Філенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування