Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимив "Регіони" без "Тайду", і в них з'явився ореол?

Вівторок, 18 квітня 2006, 19:33

Блок "Пора-ПРП" залишається в політиці, заявив один з лідерів блоку Володимир Філенко.

"Блок "Пора-ПРП" розраховував бути шостою політичною силою, однак пройшло усього п'ять... Ми залишаємося в політиці, але ми залишаємося поза парламентом", - сказав він в інтерв'ю газеті "Столичные новости".

На питання, чому партія пішла на вибори окремою силою, Філенко відповів: "ПРП більше усіх виступала за примирення помаранчевої команди. Але цього не відбулося, і перед нами став вибір".

"Йти в блок із НСНУ - значить, виступати проти БЮТ, блокуватися з БЮТ - значить, воювати з НСНУ. Без сумніву, щоб напевно потрапити в парламент, потрібно було з кимсь об'єднуватися", - пояснив він.

За словами Філенка, "партії пропонували досить високі місця в списках".

"Після багатьох міркувань і переговорів ми вирішили взяти до себе в союзники молоду команду "Пори". Ми не хотіли поглиблювати розкол помаранчевих", - додав він.

"Без удаваної скромності хочу сказати: в особі ПРП, УНП, що була основою блоку Костенка-Плюща, і "Пори" "Наша Україна" втратила свій фундамент, свою кращу частину", - зазначив Філенко.

На питання про причини програшу "Пори-ПРП", Філенко відповів: "Лідери політичних змагань змогли нав'язати суспільству думку, що перемагають тільки вони, а голоси, віддані за інших, виявляться в смітнику або будуть привласнені комусь з відомих фаворитів".

"Але це їхнє право. Я не засуджую виборців: вони захотіли бачити в парламенті саме ці партії", - додав він.

На питання, чому після Майдану відношення до "бандитської влади" у "Нашої України" різко змінилося, Філенко відповів: "Бізнес-оточення Ющенка і бізнес-оточення Януковича схильні до того, щоб домовитися між собою".

"Ніхто з них не хоче воювати один з одним. Їм це невигідно економічно. "Регіонам" так не хочеться в опозицію, що вони готові вже на все, тільки б бути в провладній більшості", - вважає лідер блоку "Пора-ПРП".

"Вже і протиріч немає, і бандитів, і в'язниць, і десятків трупів у шахтах... Усі ми пам'ятаємо, що після перемоги Ющенка на Майдані регіонали були такі розгублені, розбіглися по закордонах, сиділи там і чекали, чим усе закінчиться", - нагадав Філенко.

"Підписання Віктором Ющенком меморандуму з Януковичем фактично стало для "Регіонів" індульгенцією: їх без "Тайду" вимили, вибілили, вони одержали ореол незаконно скривджених і переслідуваних", - додав він.

"Але зверніть увагу: незважаючи ні на що, мудрий виборець дав помаранчевим ще один шанс - сумарно вони одержали більшість. Незважаючи на всі помилки, помаранчеві в цілому одержали 243 голоси. А вони ще думають: мало це чи багато?", - резюмував Філенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування