Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук може стати другим Лазаренком

Середа, 19 квітня 2006, 10:29

Бізнесмен Віктор Пінчук повинен буде сплатити компенсацій на суму три мільярди доларів США у випадку, якщо американський суд задовольнить позов з боку Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" з посиланням на адвоката Брюса Маркса, фірма якого - Marks & Sokolov - представляє інтереси Коломойського у федеральному суді штату Масачусетс.

Окрім декількамільярдного фінансового штрафу, зять колишнього українського президента може також опиниться під загрозою кримінального переслідування з боку уряду Сполучених Штатів.

Маркс не виключає, що Пінчук може повторити шлях Павла Лазаренка і тому повинен буде уникати подорожей до США.

За його словами, докази незаконної діяльності Пінчука Коломойському вдалося отримати влітку минулого року, коли приватизація НФЗ була оскаржена в українському суді.

Коломойський вважає, що Пінчук порушив його права як акціонера підприємства, та повинен компенсувати завдані збитки усім акціонерам.

На питання, чому позов проти Пінчука подано до американського суду, він відповів, що деякі учасники змови є громадянами США та використовували американські компанії для переховування незаконно отриманих прибутків, пояснює Брюс Маркс.

Адвокат також зазначає, що не має довіри до українського правосуддя: "Ми вважаємо, що існують серйозні проблеми із безсторонністю та справедливістю української судової системи".

"Судова система у США надає значно більше можливостей для проведення чесного слухання, оскільки судді тут не будуть під впливом чи тиском з боку таких політично могутніх людей, як Пінчук чи його тесть Кучма", - зазначив він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...