У суді "лузери проти ЦВК" відпало "слабое звено"?

Середа, 19 квітня 2006, 11:03

У середу Вищий адміністративний суд має намір заслухати пояснення сторін, що стосуються системних порушень, допущених ЦВК під час підрахунку голосів.

Про це повідомив головуючий на суді Олександр Пасенюк після закінчення судового засідання у вівторок.

Зокрема, суд заслухає пояснення сторін з третьої частини позовних вимог, що містяться в позовах блоку Кармазіна, партії "Віче" і блоку Литвина.

У позові Вітренко вимоги, що стосується системних порушень ЦВК, немає.

На засіданні у вівторок колегія суддів завершила заслуховування пояснень сторін у частині позовних вимог, що стосуються методу підрахунку голосів і розподілу мандатів.

Так, зокрема, даючи пояснення з боку відповідача, представник ЦВК Марина Ставнійчук категорично спростувала судження позивачів про те, що голоси виборців, це тільки голоси, віддані за політичні блоки і партії.

На переконання Ставнійчук, якщо людина проголосувала проти всіх, це також волевиявлення, описане в законі "Про вибори депутатів".

"Усі ті бюлетені, що виявилися шляхом голосування у виборчих скриньках, це і є кількість виборців, що зробили своє волевиявлення", - підкреслила представник ЦВК.

Вона також нагадала, що такий же пропорційний підрахунок голосів застосовувався на парламентських виборах 1998 і 2002 років.

Після закінчення засідання у вівторок, суддя Пасенюк повідомив, що в суд надійшла заява від блоку Вітренко про зміну позовних вимог блоку.

Як пояснила в інтерв'ю журналістам представник блоку Вітренко Світлана Шапіро, зміни стосуються того, що блок Вітренко вже не буде наполягати на зобов'язанні ЦВК прийняти постанову за результатами голосування.

За словами Ставнійчук, також після засідання пізно ввечері в суд з ЦВК надійшли 225 протоколів тервиборчкомів і по дві копії кожного з них за клопотанням Кармазіна, що було задоволено судом.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування