Черновецький воюватиме із соратником Тимошенко

Середа, 19 квітня 2006, 12:22

Новообраний мер Києва Леонід Черновецький скасував створення "Київенергохолдингу", розпорядження про що підписав попередній мер Олександр Омельченко.

Про це пишуть "Економические звестия".

"За словами Черновецького, своїм першим розпорядженням він скасував створення холдингу. Саме це, говорять, стало останньою краплею в конфлікті між окремими фракціями Київради і Черновецьким", - пишуть "Економические известия".

Представники створеної в минулу п'ятницю "більшості" Київради, що складається з депутатів БЮТ, "Пори-прп" і "Громадського активу Києва", на чолі з Володимиром Кличко заявили, що будуть у судовому порядку вимагати перевиборів мера.

"Суть конфлікту в тому, що один з ініціаторів створення "Київенергохолдингу" пан Іванов (голова ВАТ "Запоріжсталь" і Банку "Хрещатик) пройшов у Київраду за списком БЮТ. Половина депутатів "ГАКу" за дивним збігом теж представляють інтереси "запоріжстальців", - пише газета.

Як відомо у вівторок на нараді в КМДА мер дав доручення підготувати звертання в Інтерпол для розслідування діяльності чотирьох офшорних компаній, які приватизували значну кількість комунального майна в Києві.

Він також відзначив, що запобіг приватизації "Київгазу", до якої були причетні, за його словами, представники ГАКу.

"Цілком імовірно, що заяви Черновецького ще більше підсилять розкол у Київраді. Говорять, що опоненти з коаліції "Справедливий Київ" намагаються заручатися підтримкою для винесення рішення Київради про недовіру новому мерові. Це цілком під силу і можливості супротивників Черновецького", - повідомляють "Економические известия".

Як відомо, 5 квітня Олександр Омельченко підписав розпорядження про створення "Київенергохолдингу". Новій структурі передаються акції "Київенерго", водоканалу і "Київгазу", які належать місту .

У статутний фонд створеної компанії повинні були ввійти приналежні Києву 60% + 1 акція ВАТ "Київвгаз"; 12,73% ВАТ "Київенерго" і 67% ВАТ "Київводоканал".

Балансова вартість основних засобів трьох підприємств сягає 950 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування