Янукович може викликати "зрушення громадської думки"?

Середа, 19 квітня 2006, 14:56

Близько половини жителів Західної України хотіли б бачити на посаді прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Всеукраїнською соціологічною службою з 6 по 15 квітня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з опитуванням, хотіли б бачити на посаді прем'єр-міністра Тимошенко 44,9% опитаних, Юрія Єханурова - 15,6%, Віктора Януковича - 8,5%, Олександра Мороза - 7,4%.

Також на цій посаді хотіли б бачити Володимира Литвина - 4,6%, Анатолія Кінаха - 2,0%, Петра Порошенка - 0,7%, іншу людину - 2,1%, вагалися з відповіддю - 12,9%.

Гендиректор Всеукраїнської соціологічної служби Микола Михальченко вважає, що результати опитування свідчать про "переорієнтацію цінностей".

Він зазначив, що блок "Наша Україна" вважав Західну Україну "своїм бастіоном", однак її лідер Юрій Єхануров одержує в 3 рази менше підтримки на посаді прем'єра, ніж Тимошенко.

Директор з наукових питань соцслужби Борис Сагалаков вважає, що це свідчить також про розчарування населення Західної України в нинішній владі, оскільки їхні "помаранчеві" сподівання не збулися.

Він також вважає, що призначення на посаду прем'єра іншого претендента, крім Тимошенко і Єханурова, може викликати "зрушення громадської думки".

Опитування проводилося у 8-ми західних областях: Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Хмельницькій, Рівненській, Тернопільській та Івано-Франківській.

Усього було опитано 1616 респондентів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування