Івченко радить Пинзенику розповісти "казку про космос" на ток-шоу

Середа, 19 квітня 2006, 15:15

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" просить у Кабінета міністрів відстрочку 180 днів для сплати податку на додану вартість за січень-березень.

Про це журналістам сказав голова правління "Нафтогазу" Олексій Івченко, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

Івченко пояснює борг по ПДВ скасуванням нульової ставки ПДВ при імпорті газу.

"Раніше завжди була нульова ставка, ми не платили при імпорті ПДВ, і тому ПДВ, що виникло за 3 місяці, - 1,5 млрд. гривень при імпорті газу - забито в бюджеті на 2006 рік", - сказав Івченко.

Він також повідомив, що ПДВ буде сплачено з відстрочкою, тому що він не був передбачений у фінплані "Нафтогазу" на 2006 рік.

Водночас Івченко сказав, що фінансовий план "Нафтогазу" не можуть затвердити так довго, тому що з ним не згодний міністр фінансів, але його позиція з даного питання - політична.

"Я не згодний з позицією міністра фінансів, тому що вона некоректна стосовно "Нафтогазу", і не можна робити "Нафтогаз" пенсійним фондом держави, і не можна робити "Нафтогаз" донором бюджету", - сказав він.

Івченко заявив, що неопераційних витрат у "Нафтогазу" немає взагалі. За його словами, свої операційні витрати в 2005 році підприємство, у порівнянні з 2004 роком, скоротило на 5 млрд.грн., а в 2006 - ще на 3,5 млрд.грн.

"А про той космос, про який розповідає Пинзеник, нехай він розповідає на своїх політичних шоу, що планує влаштовувати", - сказав він, повідомляє Ліга.

Також Івченко відзначив, що борг "Нафтогазу" по ПДВ у 1,5 млрд.грн., що виникає з 1 січня 2006 року, не може стати причиною дірки в бюджеті, оскільки ця сума не була забита в Законі про бюджет, тому що до 2006 року ставка ПДВ при імпорті газу була нульовою.

"Тому ту казочку, яку розповідає міністр фінансів, що нібито тому, що НАК не заплатив цих півтора мільярда ПДВ у бюджет, виникла дірка в бюджеті... Дірочки свої міністр фінансів, які він зробив, нехай покриває за рахунок чогось іншого, а ПДВ цей буде виплачений, але з відстрочкою платежу, тому що вони не були передбачені в тому числі і для сплати в бюджет, і у фінансовому плані (НАК "Нафтогаз") на 2006 рік, тому що ми розраховували, як і в 2005 році, і в попередні роки, на нульову ставку", - сказав він.

Як відомо, 29 лютого Пинзеник заявив про несплату "Нафтогазом" 600 млн. гривень податку на додану вартість за лютий-березень.

Після чого "Нафтогаз" заявив про намір виконати всі податкові зобов'язання перед держбюджетом у 2006 році й ініціював розгляд можливості розрахунку по ПДВ за лютий-березень векселями, проти чого пізніше виступив мінфін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування