Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Ющенка нашіптує йому про коаліцію з Януковичем

Середа, 19 квітня 2006, 17:26

Радник президента Олександр Пасхавер вважає, що "Народному Союзу Наша Україна" і Партії регіонів як "правим" силам буде легше досягти згоди в економічних питаннях.

Про це він в середу сказав на брифінгу в Києві, коментуючи можливі варіанти коаліції, передає УНІАН.

"Домовлятися можна з усіма, але моя думка, що, поза сумнівом, правим партіям в економічному плані легше домовитися і лівим партіям (між собою) домовитися легше", - заявив він.

Щодо Партії регіонів радник президента зазначив, що, "якщо говорити про їхні легітимні програмні положення, а не про те, як вони будуть поводитися, то це – права партія".

На його думку, вона пропонує ґрунтувати економіку на взаємодії держави і великих фінансово-промислових груп, що нагадує йому "режим Південної Кореї 50-х років", або "путінський режим".

Але при цьому в Партії регіонів - зворотне співвідношення, оскільки визначальне значення для неї має не держава, а фінансово-промислові групи, зазначив Пасхавер.

НСНУ, "судячи з лідерів" - правоцентристська партія з послідовними еволюційними, а не радикальними кроками; СПУ – ліва партія; БЮТ не має чіткої програми, сказав Пасхавер.

Проте, судячи з попередньої діяльності, у БЮТ - "стиль радикального втручання держави в економічну діяльність", сказав радник президента, зазначивши, що БЮТ "лівіший за Соціалістичну (партію) за поглядами".

Водночас Пасхавер не виключив інші можливості об`єднання.

"Економіка - не цариця доказів, можливі й інші підстави для об`єднання, але тоді в економічній сфері має бути дуже важкий процес знаходження компромісу між різними поглядами", - сказав він.

При цьому він зазначив, що мають бути жорсткі обмеження радикалізму БЮТ, оскільки для економіки немає нічого жорсткішого за радикалізм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування