Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після Вітренко суд ще й частково задовольнив Богословську

Середа, 19 квітня 2006, 18:00

Вищий адміністративний суд зобов'язав ЦВК надати інформацію про дільниці, на яких вибори були визнані недійсними, або проводився перерахунок голосів.

Таку ухвалу суду оголосив головуючий у суді Олександр Пасенюк, повідомляють Українські новини.

Цією ухвалою суд частково задовольнив клопотання представника партії "Віче" Інни Богословської.

Своїм клопотанням партія "Віче" просила суд зобов'язати ЦВК надати протоколи рішення й акти виборчих комісій щодо перерахунку голосів, а також документи з тих дільниць, де вибори були визнані недійсними.

На думку Богословської, витребування таких документів могло послужити доказом порушень у ході виборчого процесу.

Після винесення ухвали по цьому клопотанню Вищий адмінсуд приступив до заслуховування пояснень за позовними вимогами, які стосуються визнання порушень на виборах системними і такими, що спотворюють результати волевиявлення громадян.

Такі вимоги містяться в позовах блоку Юрія Кармазіна, партії "Віче" і Народного блоку Литвина.

Суд заслухав пояснення за цими вимогами представника блоку Кармазіна Андрія Стеблевського.

Зокрема, він заявив про те, що ЦВК невідповідним чином організував роботу окружних і дільничних комісій, що й спричинило порушення.

Серед найпоширеніших порушень Стеблевський назвав непідписання ряду протоколів окружних комісій усіма їхніми членами, порушення права на присутність на засіданнях комісій депутатів, спостерігачів і представників ЗМІ.

А також безпідставні внесення членами комісій позначок у бюлетені, порушення таємниці голосування, присутність у кабінках для голосування 2 і більше осіб, невідповідне оформлення протоколів, відмова членів комісій у видачі протоколів з результатами.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування