"НАША УКРАЇНА" НЕ ЗАХОТІЛА ЗДАВАТИСЯ ТИМОШЕНКО

Середа, 19 квітня 2006, 18:15

Політична рада блоку "Наша Україна" схвалила протокол щодо процедури формування коаліції демократичних сил з БЮТ та СПУ, за винятком пункту шостого.

Про це повідомляє прес-служба блоку.

Як відомо, саме цей пункт міг обумовити прем’єрство Юлії Тимошенко.

В своїй заяві "Наша Україна" наголошує, що шостий пункт протоколу порушує всю логіку документа та переговорного процесу загалом.

"Він містить некоректне та суперечливе посилання на проект меморандуму про створення Коаліції демократичних сил. На сьогодні існує кілька проектів меморандуму, які містять взаємосуперечливі положення. Отже, остаточного та узгодженого між усіма сторонами меморандуму немає", - говориться в заяві блоку.

Водночас "Наша Україна" також заявляє, що відсутність шостого пункту протоколу не означає його денонсацію, наполягає на створенні коаліції демократичних сил у рамках трійки.

Блок закликає припинити інформаційні війни між майбутніми партнерами по коаліції та відновити конструктивний діалог.

Блок "Наша Україна" також наголошує, що "для кожного українця програма розвитку країни і власного добробуту не зводиться до боротьби окремого політика за прем’єрське крісло".

"Угода про створення коаліції демсил у Верховній Раді V скликання мусить ґрунтуватися передусім на узгодженій позиції сторін щодо програмних засад діяльності (Розділ І), регламенту діяльності коаліції (Розділ ІІ) і лише потім розподілу сфер відповідальності між її учасниками", - говориться в заяві.

Як відомо, протокол було підписано представниками БЮТ, СПУ та "Нашої України" 13 квітня. Однак наступного дня політрада "Нашої України" відмовилась підтримувати шостий пункт.

У вівторок Тимошенко звинуватила Юрія Єханурова, Петра Порошенка та Миколу Мартиненка у веденні переговорів з Партією регіонів про створення коаліції.

Тоді ж Соціалістична партія заявила, що підтримує прагнення лідера БЮТ Юлії Тимошенко отримати посаду прем’єра та пропонує "Нашій Україні" її підтримати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування