У КИЄВІ З'ЯВИЛАСЯ ВУЛИЦЯ ГОНГАДЗЕ на Відрадному

П'ятниця, 21 квітня 2006, 11:10

Виконуючи рішення Київради, столична влада дала назви дотепер не названим ділянкам міста, а частину вулиць перейменувала.

Про це повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Київської міськдержадміністрації.

За їхньою інформацією, вулиця - частина траси М-03 Київ-Харків, що пролягає від Харківської площі до межі Києва, одержала назву Бориспільське шосе.

Вулиця від проспекту Визволителів до бази відстою пасажирських вагонів станції "Київ-Дніпровський" в Дніпровському районі столиці названа на честь Віталія Шимановського (українського вченого, директора Українського науково-дослідного і проектного інституту сталевих конструкцій).

Вулиця Індустріальна - від проспекту Перемоги до залізничного шляхопроводу - перейменована на вулицю Вадима Гетьмана.

Вулиця Машинобудівна - від вулиці Гетьмана до вулиці Миколи Василенка - перейменовано на честь Георгія Гонгадзе. Вулиця знаходиться на Відрадному, йде паралельно до бульвару Івана Лепсе.

У п'яту річницю з дня зникнення Гонгадзе "Україна молода" видала статтю про перейменування вулиці Машинобудівної:

"Бетонні паркани промислових підприємств та пошарпані стіни будівель. Ось завод скловиробів, підприємства "Київавтодор" та "Київсвітло", магазини, знову завод, нарешті кілька житлових будинків-"хрущовок"... "Вбита" дорога, пилюка замість тротуару...".

"Гідний" вибір для увічнення пам'яті героя України, нічого не скажеш...", - пише видання.

Колишня вулиця Землячки - від вулиці Лєбєдєва-Кумача до вулиці Польової - стала вулицею Тетяни Яблонської (народної художниці України 1917-2005).

Комунальному підприємству "Київжилспецексплуатація" доручено виготовити, а Дарницькій, Дніпровській та Солом'янскій райдержадміністраціям встановити на будинках таблички з новими назвами вулиць.

Столична міськдержадміністрація звернулася до Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві з проханням здійснити перереєстрацію громадян.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування