Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук не виключає коаліцію з Януковичем?

П'ятниця, 21 квітня 2006, 12:30

Глава секретаріату президент Олег Рибачук вважає, що кандидатура майбутнього прем'єра повинна влаштовувати і більшість і опозицію.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Экономическим известиям".

"Ви знаєте, чим далі в минулому залишаються вибори, тим помітніше спадає запал політичних пристрастей, тим менше переважають емоції, і тим сильніше стає голос розуму. І те, що спочатку здавалося абсолютно неприйнятним, уже не сприймається в багнети", - сказав він.

"Тут ми цілком можемо виявитися не гірше тих же німців, які ледь не наступного дня після завершення напруженої кампанії взялися створювати коаліцію з учорашніх непримиренних суперників", - відзначив Рибачук.

Рибачук також відзначив, що новообраний парламент не дає стабільну конфігурацію політичних сил.

"У той час як президента хвилює саме стабільність. Зібрати коаліцію формально на три-п'ять місяців нескладно. А що буде потім? Новий формат і новий уряд з іншим прем'єром? Але про які довгострокові програми, про який стабільний економічний курс і про яку інвестиційну привабливість країни тоді може йти мова?", - запитав глава секретаріату.

За словами Рибачука, президент не хотів би, щоб у політиці "домінували популізм, авторитаризм, спокуса простих рішень і швидких результатів".

"На ньому лежить відповідальність за майбутнє країни, а виходить, він не може бути не втягнутим у процес формування парламентської коаліції", - сказав він.

Рибачук також спростував чутки про його звільнення з посади глави президентського секретаріату

"У мене склалося враження, що деякі ЗМІ просто спізнилися з випуском першоквітневого номера. А взагалі ж, закидання димових інформаційних шашок жодним чином не впливає на виконання задач, поставлених переді мною президентом", - сказав Рибачук

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування