Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалістам не йметься забити місця у парламенті?

П'ятниця, 21 квітня 2006, 13:10

Соцпартія заявляє, що Вищий адміністративний суд порушує закон, перебираючи встановлений законом термін при розгляді позовів до ЦВК від учасників виборів, що не подолали 3% бар'єр.

Про це йдеться у заяві політвиконкому Соцпартії.

ЦВК зобов'язана була офіційно оприлюднити результати виборів не пізніше як на п'ятий день з дня встановлення результатів виборів.

"Враховуючи, що результати виборів були встановлені 10 квітня 2006 року, то їх офіційне оприлюднення в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" мало відбутися не пізніше 15 квітня 2006 року", – зазначається у заяві.

Вищий адміністративний суд заборонив ЦВК здійснювати офіційне оприлюднення результатів виборів.

"Проте, нібито вирішуючи питання захисту прав позивачів, суд явно порушив свій обов'язок завершити розгляд порушеної адміністративної справи в розумний строк,... тобто не пізніше 20 квітня 2006 року", - зазначає Соцпартія.

На переконання партії, "внаслідок такої бездіяльності фактично блокується формування законодавчої гілки єдиної державної влади України та її діяльність на благо народу і держави".

Як відомо, Верховна Рада повинна зібратися на свою першу сесію не пізніше, ніж на тридцятий день після офіційного оголошення результатів виборів.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування