З Чистого четверга міліція зачищає бомжів

П'ятниця, 21 квітня 2006, 14:46

Органи внутрішніх справ напередодні великодніх свят почали "зачищення" територій біля церков у великих містах України від бомжів.

За словами начальника департаменту громадської безпеки МВС Володимира Маєвського, бомжів, у випадку відсутності у них документів, будуть направляти в приймальники-розподільники, де вони можуть знаходитися до 30 діб до встановлення їхньої особи.

"Вчора, сьогодні ми почали профілактичні заходи щодо зачищення криміногенного елементу, бомжів та інших, які знаходяться біля культових споруджень, особливо у великих містах, обласних центрах, столиці нашої країни місті Києві", - пояснив він.

"Якщо в бомжів немає документів ніяких для встановлення їхньої особистості, вони відправляються до приймальників-розподільників. Там триразове харчування, є умови помитися, поспати. Я думаю, що там їм буде краще, ніж вони будуть заважати нормальним людям прийти посвятити пасочку", - додав Маєвський.

Він зазначив, що в країні нараховується 27 приймальників-розподільників, один з яких знаходиться у Києві і може прийняти до 70 чоловік.

Маєвський висловив надію, що незабаром будуть внесені зміни до законодавства, що виключать таке поняття, як бомж, оскільки у зв'язку зі скасуванням інституту прописки в країні це поняття втратило свою актуальність.

Разом з тим він зазначив, що є категорії неблагополучних людей, які визначаються за зовнішнім неохайним виглядом, у яких відсутні документи і які "нічого толком не можуть пояснити".

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування