Івченко боїться, що його корова здохне, а "РосУкрЕнерго" за це помститься

П'ятниця, 21 квітня 2006, 15:21

Глава "Нафтогазу" Олексій Івченко впевнений, що ціна на газ для України і далі буде 95 доларів за тисячу кубометрів.

"За договором вони ("РосУкрЕнерго") віддають газ по 95. Так є зараз, так є в другому півріччі, так буде і надалі", - сказав Івченко на прес-конференції.

"Те, що робляться різні заяви, в тому числі представниками Газпрому, що ціна буде 230... Якою вона буде для "РосУкрЕнерго" – чи 230, чи 250, чи 150 – мене не цікавить! Для нас він є по 95, і хай вони думають, як це перекривати, як змішувати гази...", - додав він.

Івченко сказав, що ціна може бути переглянута, якщо новий уряд відмовиться від угоди з "РосУкрЕнерго".

"Будь ласка, нехай розривають (угоду), але будуть робити це без мене. Бо я вважаю, що угоди були укладені єдино вірно", - сказав Івченко.

Він також розкритикував Росію за те, що вона перекупає в Туркменії газ, який міг би йти до України за нижчими цінами.

"Що ви слухаєте казки для приїжджих! Туркменбаші у суперситуації і поводить себе правильно (коли постійно підвищує ціну). Неправильно поводить себе російський партнер. Якщо вони будуть приїжджати і пропонувати дорожче, і ми будемо пропонувати, то ви розумієте, до якої межі може вирости ціна", - сказав Івченко.

Водночас Івченко також попередив, що "РосУкрЕнерго" може відключити подачу газу до України.

"Ми маємо перспективу порушити зобов’язання по оплаті перед "РосУкрЕнерго", якщо міністр фінансів досягне своєї мети", - сказав Івченко щодо бажання Віктора Пинзеника збільшити платежі "Нафтогазу" до бюджету.

"Наслідки можуть бути дуже складними, аж до відключення газу. Це може бути", - додав Івченко.

"Чому міністр фінансів блокує ухвалення фінансового плану на 2006 рік, якщо в 2005 році відривав цей план з кров'ю? Тому що міністр фінансів має якісь дірки в бюджеті, які зробили не ми, а хтось інший. Може, навіть саме міністерство фінансів. І "Нафтогаз" їх покривати не буде ", - заявив Івченко.

"Якщо довести компанію до голодної смерті, це буде помилка, яка межуватиме зі злочинністю. Забрати можна все, а потім корова здохне. Отак хоче зробити міністр фінансів, бо у нього дірка в бюджеті", - сказав він.

"Кабінет міністрів сів на плечі "Нафтогазу", звісив ноги і відбирає, відбирає, відбирає (гроші)", - додав Івченко.

Івченко також сказав, що його команда в "Нафтогазі" у 2005 році спрацювала найкраще за всю історію існування цієї державної компанії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування