У Кіровограді нарешті знайшли фальсифікаторів виборів

П'ятниця, 21 квітня 2006, 19:00

Кіровоградська обласна прокуратура подасть прохання в суд про арешт екс-членів тервиборчкому №100, затриманих за обвинуваченням у порушенні законодавства в період виборів президента України.

Про це на прес-конференції в п'ятницю повідомив прокурор Кіровоградської області Олександр Гардецький.

"Сьогодні ми підемо в суд, щоб узяти дозвіл на арешт", - сказав він.

У прокуратурі також відзначили, що на сьогоднішній день усім 8-ми членам колишнього виборчого округу №100 пред'явлене обвинувачення, але вони поки не затримані.

"Ми наполягали на затримці екс-глави ТВК №100 Сергія Хільченка, але він випущений під заставу і сьогодні вчасно не з'явився в суд. Підстав його затримати на сьогоднішній день просто нема", - підкреслив прокурор області.

В облпрокуратурі відзначили, що кримінальні справи ведуться і проти деяких депутатів міської ради, які не були членами ТВК №100, але підозрюються в участі у фальсифікаціях.

"Їх справи, як і інші, будуть передані в суд, але вони розслідуються окремо. На моє переконання, суд, який буде розглядати справи, повинен бути не кіровоградським", - відзначив Гардецький.

Як повідомлялося, на виборчому окрузі №100 були зафіксовані масові порушення виборчого законодавства, винос бюлетенів, заміна результатів виборів в окрузі, стрілянина на 92-й дільничній виборчій комісії.

Прокурор також повідомив, що кримінальна справа щодо голови Кіровської районної територіальної виборчої комісії Кіровограда Амінат Коженкової буде передана в суд до кінця травня.

Прокуратура має факти порушень виборчого законодавства Кіровською районною територіальною виборчою комісією в період виборів у Верховну Раду, претензії багато в чому адресовані главі комісії.

На виборах 26 березня 2006 року Кіровський районний ТВК став причиною затягування оголошення результатів виборів у місцеві органи влади.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування